© John Bendtsen

Kold culottesteg med salsa verde

En delikat opskrift på en klassisk culottesteg med et .

Skær fedtlaget af en lille okse- eller kalveculotte. Pochér den i ca. 1 time med suppeurter i vand, som netop dækker. Afkøl i lagen, og si den. Skær kødet i meget tynde skiver, og dæk dem med salsaen. Giv godt brød til. Her tynde skiver af olivenboller, ristet gyldne og sprøde.

Opskrift til 4-6 personer

Salsa:
nye bundtløg 100-150 g
krydderurter 100 g, blandes
af persille, basilikum og lidt
fransk estragon
cornichoner 4 stk.
kapers 2-4 spsk., gerne saltede, udblødes 10 minutter i koldt vand
dijonsennep 1 spsk.
olivenolie 2-3 spsk.
kogelage fra kødet 2-2½ dl

Til salsaen hakkes løg, urter, cornichoner og kapers fint med en tung kniv. Rør blandingen sammen med sennep, olie og kogelage, og smag til med salt og evt. mere sennep.