Kold culottesteg med salsa verde

En delikat opskrift på en klassisk culottesteg med et .

© John Bendtsen

Skær fedtlaget af en lille okse- eller kalveculotte. Pochér den i ca. 1 time med suppeurter i vand, som netop dækker. Afkøl i lagen, og si den. Skær kødet i meget tynde skiver, og dæk dem med salsaen. Giv godt brød til. Her tynde skiver af olivenboller, ristet gyldne og sprøde.

Opskrift til 4-6 personer

Salsa:
nye bundtløg 100-150 g
krydderurter 100 g, blandes
af persille, basilikum og lidt
fransk estragon
cornichoner 4 stk.
kapers 2-4 spsk., gerne saltede, udblødes 10 minutter i koldt vand
dijonsennep 1 spsk.
olivenolie 2-3 spsk.
kogelage fra kødet 2-2½ dl

Til salsaen hakkes løg, urter, cornichoner og kapers fint med en tung kniv. Rør blandingen sammen med sennep, olie og kogelage, og smag til med salt og evt. mere sennep.

Relaterede Artikler