Kokken guider: Sund aftensmad på få minutter

AnnonceForkæl dig selv med disse to lækre retter, som kun tager få minutter at lave. 

Det behøver ikke være hverken tidskrævende eller besværligt at lave lækker og sund med. Her guider Mads og Mikkel Marschall, som er arrangører af kokkekonkurrencen ”Sol over Gudhjem”, dig til to inspirerende måltider på ingen tid.

Quooker

© Quooker

Med en vandhane fra Quooker har du altid kogende vand lige ved hånden, så du lynhurtigt kan tilberede lækker og sund mad. Læs mere her.

© Quooker

Nudelsuppe med soya, sesamolie, stegte svampe og nye ærter

Til 2 personer

Suppen:
• 6 dl kogende vand
• 6 spsk. god soya
• 2 spsk. tørrede svampe
• 4 spsk. sesamolie
• 100 gram tynde æggenudler
• (1 bouillonterning)

Skyl først de tørrede svampe. Bland det hele i en gryde, og hæld ingredienserne over med 6 dl kogende vand fra din Quooker. Tildæk herefter med film. Lad blandingen trække i minimum 4 minutter.

Tilbehør:
• 100 gram friskbælgede ærter
• 100 gram shiitake svampe
• 1 rød chili
• 2 grønne asparges

Steg svampene i en spsk. neutral olie på en pande. Tilsmag med salt og peber. Tilsæt herefter ærterne og sautér dem i ca. 1 minut. Hæld ærter og svampe i suppen. Skyl chili og asparges. Skær dem i små stykker. Skær den nederste del af aspargesene fra. Kom både chili og asparges i suppen til sidst.

Kammusling:
2 kammuslinger pr. mand (3 hvis de er små).
Steg kammuslingerne på begge sider i olie og tilsmag med salt. Del kammuslingerne i 4 til 6 stykker, inden du til sidst kommer dem i suppen. Bland det hele sammen til sidst.

Pynt suppen med friske krydderurter efter smag.

Se Mikkel Marschall lave retten her:

© Quooker

Dampede grønne asparges vendt i urtesmør, varmrøget laks, friske krydderurter og creme på løvstikke

Til 2 personer

Dampede grøntsager:
• 10 store grønne asparges
• 2 spsk. smør
• Salt og peber
• Kogende vand

Skyl de 8 store asparges og skær det nederste ‘træde’-stykke af – der, hvor den naturligt brækker. Del hver asparges i 3 stykker, og kom dem i en lille gryde med smør, salt og peber. Hæld kogende vand fra din Quooker over aspargesene, så vandet dækker dem. Overtræk gryden med film.
Lad herefter aspargesene trække i cirka 8 minutter i det kogende vand. Hæld vandet fra, og kom kryddersmørret ned i gryden. Sving gryden rundt, til smørret er smeltet, og smag til med salt og peber. Skær de resterende 2 asparges i tynde strimler, og kom dem i koldt vand.

Urtesmør:
• 100 gram smør
• 50 gram finthakkede urter (persille, merian, dild)
• Skal fra halv citron
Lad smørret stå ude ved stuetemperatur og blive blødt. Bland de finthakkede urter og citronskallen i smørret, og kom det tilbage på køl.

Løvstikkecreme:
• 1 bundt skyllet løvstikke
• ½ dl æggehvide
• Saften af ½ citron
• Salt og peber
• Ca. 3 dl olie

Blend løvstikke, æggehvide, citronsaft, salt og peber i et litermål med en stavblender, og hæld stille og roligt olien i, ind til konsistensen minder lidt om mayonnaise.

Varmrøget laks:
Beregn ca. 60 gram pr person. Fjern skindet, og bræk fisken i mindre stykker.

Pynt retten med masser af friske urter.

Se Mikkel Marschall lave retten her:

Få mere inspiration, guides og how-to's som hjælper dig til at gøre køkkendrømmen til virkelighed med Quookers Køkkenakademi her.

Relaterede Artikler