Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kartoffelpizza med hjemmelavet løvstikkepesto

Put den mest klimavenlige ingrediens i det danske køkken på din pizza og top den med et blødt flydende æg.

Kartoffel Pizza

© Foto: Andreas Mikkel Hansen - // Kartoffelpizzaen har en knasende sprød bund og et blødt flydende æg og får et ekstra spændende touch med en hjemmelavet løvstikkepesto og salt og peber.

Potato Potato

Denne pizza er en hyldest til vores fornemste og mest lokale råvare: den danske kartoffel – den mest klimavenlige ingrediens i det danske køkken. Og så er det jo en guldklump, som kræver så lidt for at være så god. Bare et besøg af dens ven løvstikke og en flydende æggeblomme, og så har du en guddommelig pizza.

Det skal du bruge:

  • 180 g pizzadej kuglet op og klar
  • 100 g nye kartofler
  • 100 g vesterhavsost
  • 1 stort økologisk æg
  • ½ fed hvidløg
  • Skal fra ½ økocitron
  • 1 dusk løvstikke
  • 1 dl mild rapsolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skær kartofler på mandolinjern eller så tyndt, du kan, med kniv, ca. 2 mm.
  2. Hak hvidløg, citronskal og løvstikke helt fint sammen, og spæd op med rapsolie – løvstikkegremolata.
  3. Rul dejen ud til mindst 30 cm i diameter.
  4. Fordel osten på pizzaen, og slå ægget ud i midten.
  5. Læg kartoffelskiverne jævnt over pizzaen, og dæk blommen med kartoffel, så den holder sig flydende.
  6. Dryp med rapsolie.
  7. Bag pizzaen på en bagesten i ovnen ved over- og undervarme og så høj varme, som ovnen kan gå til. Jo tættere på 300°, jo bedre.
  8. Når pizzaen er sprød og gylden, tages den ud.
  9. Smag til med salt og peber, og pynt med en god skefuld løvstikkegremolata.

Find opskriften på Gorms sprøde pizzadej her.

Relaterede Artikler