
Kalvemørbrad på sellericreme med gulerødder og rødbedechips
Vi giver os god tid i køkkenet ... og nyder resultatet, hvor råvarer, tilberedning og den gode smag går hånd i hånd.
AfLone Kjær
Kalvemørbrad på sellericreme med gulerødder og rødbedechips
I stedet for selv at lave rødebedechips kan retten toppes med købte rodfrugtchips.
Til 4 personer
Det skal du bruge:
- kalvemørbrad ca. 800 g
- olivenolie 1-2 spsk.
- salt og peber
- knoldselleri 1⁄2 stk.
- hvidløg 1 fed
- piskefløde 1 dl
- sødmælk 1 dl
- smør 1 spsk.
- salt og peber
- gulerødder 8 stk. gerne violette
- bouillon 2 dl
- eddike 2 spsk.
- smør 25 g
- rødbeder 1 stk.
- olivenolie 1⁄2 dl
- flagesalt - gerne tilsat hakkede krydderurter
- øleddike 1 dl mørk
- honning 1 spsk.
- frisk rosmarin 3 kviste
- skovsyre eller anden krydderurt 1 potte til pynt
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180°.
- Dup kødet tørt. Varm olien på en pande, og brun kødet på alle sider. Krydr kødet med salt og peber, og læg kødet i et ildfast fad.
- Steg kødet i ovnen i ca. 20 min. Kernetemperaturen skal være 58°, hvis kødet skal være rosa i midten. Lad kødet trække i ca. 10 min, før du skærer det i skiver.
- Skræl sellerien, og skær den i mundrette stykker.
- Kog selleri med presset hvidløg i en gryde med vand, der lige dækker. Kog sellerien mør. Kogetiden afhænger af størrelsen på sellerien.
- Hæld kogevandet fra sellerien, og lad den afdryppe. Blend sellerien med fløde, mælk og smør, og smag til med salt og peber.
- Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i skiver på langs. Damp gulerødderne møre i bouillon tilsat eddike. Vend til sidst smørret i gulerødderne.
- Skræl rødbederne, og skær dem i papirtynde skiver, fx på et mandolinjern.
- Varm olie i en lille gryde, og fritér rødbederne. Lad dem afdryppe på et stykke fedtsugende papir. Drys med flagesalt - gerne tilsat hakkede krydderurter.
- Kom eddike, honning og hakket rosmarin i en gryde, og kog ind til det halve.
- Anret sellericreme, kød i skiver og glaserede gulerødder på tallerkener. Top med rødbedechips, og dryp med reduceret øleddike. Pynt med skovsyre.