Opskrift på kalvemørbrad med grøntsager og sennepscreme
© Anders Schønnemann

Kalvemørbrad med grøntsager og sennepscreme

Der er forår på tallerkenen, når vi serverer kalvemørbrad omgivet af spæde grønsager. Den lette sennepscreme smager forrygende og er et dejligt alternativ til en sovs.

Opskrift på kalvemørbrad med grøntsager og sennepscreme

Til 4 personer

Kalvemørbrad med forårets første grønsager er dejlig gæstemad. Den hvide tallerken er fra Broste, og det sorte bestik er fra Gense.

Det skal du bruge:

Kalvemørbrad

  • kalvemørbrad 1 lille afpudset
  • olivenolie 2 spsk.
  • salt og peber

Forårsgrønt

  • grønne asparges 1 lille bundt
  • hvide asparges 1 lille bundt
  • babyspinat 1 bakke
  • smør 20 g
  • nye kartofler 600 g

Sennepscreme

  • cremefraiche 38% 2 dl
  • sennep 2 tsk.
  • kørvel 1 bundt
  • salt og peber

Sådan gør du

Kalvemørbrad

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Dup kødet tørt. Varm olien på en pande, og brun kødet på alle sider. Krydr kødet med salt og peber, og læg kødet i et ildfast fad.
  3. Steg kødet i ovnen, til det har en centrumtemperatur på ca. 55° – hvis kødet skal være rosa i midten.
  4. Lad kødet trække tildækket i ca. 10 minutter, før det skæres i skiver.

Forårsgrønt

  1. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skræl de hvide asparges fra hoved og ned. Skær asparges i snitter. Skyl spinaten, slyng den tør, og damp, til den falder lige netop sammen.
  2. Damp de hvide asparges et par minutter, og afdryp.
  3. Smelt smørret på en lille pande, og rist de hvide asparges i ca. 3 min., til de er gyldne. Tilsæt de grønne asparges, og rist yderligere et par minutter. Krydr med salt og peber.
  4. Skrub, og kog kartoflerne møre.

Sennepscreme

  1. Kom cremefraiche, sennep og hakket kørvel – tag lidt fra til pynt – i en blender, og pisk til en lysegrøn sennepscreme. Smag til med salt og peber.
  2. Fordel dampet spinat i bunden af tallerkener, og servér med kartofler, kød skåret i skiver, og top med asparges.
  3. Dryp sennepscreme over, og pynt med kørvel.