Tomatsovs Tomatsauce opskrift
© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Her får du opskriften på en klassisk tomatsauce

Denne klassiske tomatsauce kan gøre hverdagen nemmere og forvandles til at hav af lækre retter. Få opskriften her.

Den ultimative tomatsauce

Lav en stor portion tomatsauce med friske tomater og brug saucen til ugens øvrige retter - eller frys den ned til senere brug på de travle dage. Den færdige mængde sauce afhænger af tomaternes saftighed.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 dl

Det skal du bruge:

  • ¼ kg solmodne tomater
  • ¼ rødløg
  • ¼ fed hvidløg
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ spsk. tomatpuré
  • ¾ kviste frisk rosmarin
  • Lidt rørsukker
  • Flagesalt og peber
  • ¼ håndfuld frisk basilikum til servering

Sådan gør du:

  1. Hak tomaterne. Pil og hak løget. Pres hvidløget.
  1. Varm olien i en gryde, og steg løget et par minutter. Tilsæt tomater og hvidløg, og kog op. Tilsæt balsamicoeddike, tomatpuré og rosmarin, og lad tomaterne simre i ca. 10 min. uden låg, til saucen koger lidt ind.
  1. Smag saucen til med rørsukker, flagesalt og peber.
  1. Tag gryden af varmen, fjern rosmarinkvistene, og afkøl saucen. Opbevares den på køl, holder den sig fint i 4-5 dage.
  • Tomatsaucen kan også smages til med hakkede ansjoser eller oliven.

  • Tomatsaucen smager forrygende godt serveret med kogt pasta drysset med frisk basilikum og parmesanost. Eller brug den som sauce på en hjemmebagt pizza.

  • Tomatsaucen kan fryses og gemmes til travle dage.

LÆS OGSÅ