gulerodssuppe med sprød grønkål og æbler opskrift
© Anders Schønnemann

Spicy gulerodssuppe med sprød grønkål og æbler

Suppen er perfekt spicy til kolde vinterdage.

Suppen er perfekt spicy til kolde vinterdage. Top suppen med sprøde kålchips og tynde skiver æble.

Opskrift til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 600 g gulerødder
  • 1 løg
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt og peber
  • Sprød grønkål og æbler
  • 100 g grønkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • flagesalt
  • 2 æbler
gulerodssuppe med sprød grønkål og æbler opskrift
© Anders Schønnemann

Sådan gør du:

Spicy gulerodssuppe

  • Skræl gulerødderne, og skær i skiver. Pil og hak løget.
  • Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg, rød karrypasta og ingefær et par minutter. Tilsæt gulerødder, og hæld bouillon ved. Lad suppen simre under låg ved svag varme
  • i ca. 20 min., til gulerødderne er godt møre.
  • Tag gryden af varmen. Hæld bouillonen fra, og blend gulerødderne, mens du gradvist tilsætter bouillonen. Blend, til du har en ensartet cremet suppe.
  • Sæt gryden tilbage på varmen. Tilsæt kokosmælk, og varm suppen op. Smag til med salt og peber.

Sprød grønkål og æbler

  • Tænd ovnen på 200°.
  • Del grønkål i grove stykker, og vend med olien. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt. Bag dem sprøde i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde skiver.
  • Servér suppen rygende varm, og top med sprøde kålchips og æbleskiver.