Spicy gulerodssuppe med sprød grønkål og æbler

Suppen er perfekt spicy til kolde vinterdage.

gulerodssuppe med sprød grønkål og æbler opskrift

© Anders Schønnemann

Suppen er perfekt spicy til kolde vinterdage. Top suppen med sprøde kålchips og tynde skiver æble.

Opskrift til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 600 g gulerødder
  • 1 løg
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt og peber
  • Sprød grønkål og æbler
  • 100 g grønkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • flagesalt
  • 2 æbler
gulerodssuppe med sprød grønkål og æbler opskrift

© Anders Schønnemann

Sådan gør du:

Spicy gulerodssuppe

  • Skræl gulerødderne, og skær i skiver. Pil og hak løget.
  • Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg, rød karrypasta og ingefær et par minutter. Tilsæt gulerødder, og hæld bouillon ved. Lad suppen simre under låg ved svag varme
  • i ca. 20 min., til gulerødderne er godt møre.
  • Tag gryden af varmen. Hæld bouillonen fra, og blend gulerødderne, mens du gradvist tilsætter bouillonen. Blend, til du har en ensartet cremet suppe.
  • Sæt gryden tilbage på varmen. Tilsæt kokosmælk, og varm suppen op. Smag til med salt og peber.

Sprød grønkål og æbler

  • Tænd ovnen på 200°.
  • Del grønkål i grove stykker, og vend med olien. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt. Bag dem sprøde i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde skiver.
  • Servér suppen rygende varm, og top med sprøde kålchips og æbleskiver.

Relaterede Artikler