Opskrift på grøn gazpacho med fjordrejer

Grøn gazpacho med fjordrejer

Let, lækker og forfriskende suppe. Perfekt servering til en lun sommeraften med et glas køligt hvidvin, eller som forret til midsommerfesten.

Grøn gazpacho med fjordrejer

Det er lækkert med en kold suppe på en varm sommerdag, og gazpacho er en af de mest populære. Suppen findes i et væld af varianter, og her får du en version med grønne grøntsager og fjordrejer, som er nem at lave og smager forrygende.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ¼ dl krydderurter, f.eks. basilikum, persille og kørvel
  • ½ agurk
  • ½ grøn peberfrugt
  • 1 avokado
  • ¼ citron olivenolie
  • ½ bundt forårsløg
  • ½ fed hvidløg
  • ¼ dl olivenolie
  • 1½ dl grøntsagsbouillon
  • ½ dl cava eller hvidvin
  • salt og peber
  • ½ lime
  • 50 g  fjordrejer
  • ½ potte brøndkarse
  • olivenolie

Sådan gør du

  1. Skyl, og hak krydderurterne.
  1. Skræl agurken. Skær agurk, peberfrugt og avokado i små tern.
  1. Dryp citron over avokado.
  1. Snit forårsløg.
  1. Kom grøntsagerne i en blender sammen med presset hvidløg, olivenolie og bouillon, og blend til en sammenhængende flydende suppe.
  1. Justér konsistens med cava / hvidvin og smag til med salt, peber og limesaft.
  1. Hvis suppen er for cremet, kan du spæde til med mere bouillon.
  1. Top suppen med fjordrejer, brøndkarse og et dryp olivenolie.