Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Gazpacho

Perfekt gæstemad, der kan forberedes tidligere på dagen og stå klar i køleskabet. Servér i små glas eller kopper.

© Anders Schønnemann

Til 4 personer

lyst brød 75 g
mandler 25 g smuttede
tomater 500 g modne og aromatiske, fx blommetomater
rød peberfrugt 1 stk.
hvidløg 1 fed
bladselleri 1 stængel
agurk 1⁄2 stk.
olivenolie 3 spsk.
sherryvineddike 2 spsk.
salt og peber
sherry
en smule
urter fx persille, kørvel el. brøndkarse agurk 1⁄2 stk. i tern
rødløg 2 stk. hakket
citron 1 stk. i skiver

• Rist brødet, og kom det i blender/foodprocessor.

• Kom mandler, snittede tomater og grøntsager heri, sammen med olie og eddike.

• Blend sammen til en helt lind suppe. Spæd eventuelt med koldt vand.

• Smag til med salt, peber, lidt sherry og måske lidt eddike.

• Stil i køleskab indtil servering.

• Servér i små glas eller skåle, og pynt med hakkede urter og lidt hakket rødløg.

• Stil citron, urter, hakkede rødløg, tomater og agurk på bordet i små skåle.

Relaterede Artikler