© Anders Schønnemann

Gazpacho

Perfekt gæstemad, der kan forberedes tidligere på dagen og stå klar i køleskabet. Servér i små glas eller kopper.

Til 4 personer

lyst brød 75 g
mandler 25 g smuttede
tomater 500 g modne og aromatiske, fx blommetomater
rød peberfrugt 1 stk.
hvidløg 1 fed
bladselleri 1 stængel
agurk 1⁄2 stk.
olivenolie 3 spsk.
sherryvineddike 2 spsk.
salt og peber
sherry
en smule
urter fx persille, kørvel el. brøndkarse agurk 1⁄2 stk. i tern
rødløg 2 stk. hakket
citron 1 stk. i skiver

• Rist brødet, og kom det i blender/foodprocessor.

• Kom mandler, snittede tomater og grøntsager heri, sammen med olie og eddike.

• Blend sammen til en helt lind suppe. Spæd eventuelt med koldt vand.

• Smag til med salt, peber, lidt sherry og måske lidt eddike.

• Stil i køleskab indtil servering.

• Servér i små glas eller skåle, og pynt med hakkede urter og lidt hakket rødløg.

• Stil citron, urter, hakkede rødløg, tomater og agurk på bordet i små skåle.