© Anders Schønnemann

Gazpacho

Perfekt gæstemad, der kan forberedes tidligere på dagen og stå klar i køleskabet. Servér i små glas eller kopper.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 37 g lyst brød
  • 12 g smuttede mandler
  • 250 g tomater, modne og aromatiske, fx blommetomater
  • ½ rød peberfrugt
  • ½ fed hvidløg
  • ½ stængel bladselleri
  • ¼ agurk
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 1 spsk. sherryvineddike
  • salt og peber
  • en smule sherry
  • urter f.eks. persille, kørvel el. brøndkarse
  • ¼ agurk i tern
  • 1 rødløg, hakket
  • ½ citron, skiver

Sådan gør du

  1. Rist brødet, og kom det i blender/foodprocessor.
  1. Kom mandler, snittede tomater og grøntsager heri, sammen med olie og eddike.
  1. Blend sammen til en helt lind suppe. Spæd eventuelt med koldt vand.
  1. Smag til med salt, peber, lidt sherry og måske lidt eddike.
  1. Stil i køleskab indtil servering.
  1. Servér i små glas eller skåle, og pynt med hakkede urter og lidt hakket rødløg.
  1. Stil citron, urter, hakkede rødløg, tomater og agurk på bordet i små skåle.