Hotdog
© tia borgsmidt

Gourmet hotdogs med tomatsalsa, sauce tatar og ristede porrer

Opgrader den klassiske hotdog med denne lækre opskrift med hjemmebagte pølsebrød og friterede porrer.

Gourmet dogs med tomatsalsa, sauce tatar og ristede porrer

8 Hotdogs

Hjemmebagte pølsebrød og pølser toppet med tomatsalsa, sauce tatar og friterede porrer. Er der ikke tid til at bage, så køb i stedet nogle briochepølsebrød.

Det skal du bruge:

Hjemmebagt fuldkorns-pølsebrød, 10-12 stk.

  • 25 g smeltet smør
  • 2 ½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • Ca. 500 g hvid fuldkornshvedemel
  • 1 æg til pensling

Sauce tatar

  • 5 cornichoner
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk. salte kapers
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 dl cremefraiche, 18 %
  • 1 tsk. sennep
  • 5 kviste persille
  • Flagesalt og peber

Friterede porrer

  • 2 porrer
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 dl olie til fritering
  • Fint salt

Spicy tomatsalsa

  • 300 g tomater
  • 1 chili
  • 1 fed hvidløg
  • Flagesalt og peber
  • 8 gourmetpølser
  • 1 bakke karse

Sådan gør du:

Pølsebrød

  1. Smelt smørret og lun mælken heri.
  2. Hæld væsken i en skål og opløs gæren heri, når væsken er fingervarm.
  3. Tilsæt salt og æg. Rør hvid fuldkornsmel i dejen lidt ad gangen.
  4. Ælt, til dejen er glat og smidig.
  5. Stil dejen tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  6. Slå dejen ned på et meldrysset bord.
  7. Del den i 10-12 lige store dele og tril dem til aflange pølsebrød.
  8. Fordel brødene på to bageplader med bagepapir.
  9. Lad brødene hæve ca. 30 min.
  10. Tænd ovnen på 210°.
  11. Pensl brødene med sammenpisket æg og bag en plade ad gangen i 10-12 min.
  12. Afkøl brødene på en bagerist.

Sauce tatar

  1. Skær cornichoner i skiver.
  2. Pil og hak løget fint.
  3. Skyl kapers fri for salt.
  4. Rør mayonnaise med cremefraiche, sennep, cornichoner, løg og kapers.
  5. Skyl og slyng persillen tør og hak den fint.
  6. Vend hakket persille i saucen og smag til med flagesalt og peber.

Friterede porrer

  1. Skær porrerne i tynde ringe.
  2. Skyl og tør dem godt.
  3. Vend dem i hvedemel.
  4. Varm olien i en lille gryde, og fritér porrerne til de er sprøde.
  5. Læg porrerne på et stykke fedtsugende papir til afdrypning og drys med salt.

Tomatsalsa

  1. Hak tomaterne.
  2. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Pres hvidløget.
  3. Vend tomater med chili og hvidløg, og smag til med flagesalt og peber.

Servering

  1. Grill eller steg pølserne.
  2. Skær et snit i brødene på midten, og fyld med sauce tatar, pølser, tomatsalsa, friterede porrer og karse.

TIP:

Pølsebrødene kan med fordel fryses og gemmes til en anden dag.

LÆS OGSÅ