Ratatouille opskrift
© FOTO: TIA BORGSMIDT, SYLING OG OPSKRIFT: LONE KJÆR

Få opskriften på en klassisk ratatouille, der smager af det franske køkken

Her giver vi dig opskriften på en klassisk ratatouille, der er perfekt til den travle hverdag. Denne franske fristelse er nem at tilberede og emmer af dybe og afrundede smage af grønsager.

Opskrift på en klassisk ratatouille

Fransk fristelse som smager af ferieminder. Når ratatouillen tilberedes som her i et fad, kan man nemt få smagen af alle grøntsager på samme tid. Servér grøntsagerne solo med lidt gedeost og sprød baguette eller som tilbehør til for eksempel kylling eller stegt fisk.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Ingredienser til Ratatouille

  • ½ lille aubergine
  • ½ squash
  • 1 store rødløg
  • 2 tomater
  • Olivenolie
  • 1 tsk. oregano
  • Flagesalt og peber

Tilbehør

  • Gedeost
  • Frisk oregano
  • Baguette

Sådan gør du:

Ratatouille

  1. Tilbered tomatsaucen som angivet i opskriften.
  1. Klargør grøntsagerne. Skær aubergine, squash, løg og tomater i fine tynde skiver.
  1. Fordel tomatsaucen i bunden af et smurt ovnfastfad. Læg grøntsagerne sammen skiftevis, og fordel dem smukt på toppen af tomatsaucen.
  1. Dryp med lidt olivenolie, og krydr med oregano, flagesalt og peber. Bag grøntsagerne ved 175° varmluft i ca. 30 min.

Servering

  • Servér ovnbagt ratatouille med gedeost, frisk oregano og lidt baguette.

Ratatouille kan også laves af grøntsager i tern, som simrer møre i tomatsaucen som en sammenkogt ret. Derefter kan den serveres med baguette, eller brug den som fyld i en vegetarlasagne

LÆS OGSÅ