Kylling a la cassoulet

Cassoulet er en traditionel, fransk gryderet og en perfekt simreret til de tidspressede dage. Prøv denne smagsfulde udgave af klassikeren med kylling.

Kylling a la cassoulet
© Tia Borgsmidt

Kylling a la cassoulet

4 personer

Det skal du bruge

Cassoulet

  • 2 løg
  • 1 aubergine
  • 4 kyllingebryststykker uden skind og ben
  • 1 dåse hvide bønner
  • 1 spsk. olivenolie
  • 200 g chorizopølser
  • 1 dåse cherrytomater
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 2 laurbærblade
  • 3 kviste bredbladet persille
  • Flagesalt og peber
  • 50 g blandede oliven

Tilbehør

  • Lidt bredbladet persille
  • 2 hjertesalathoveder
  • Groft brød

Sådan gør du

  1. Pil løgene, og skær dem i både. Skær auberginen i små tern. Skær hvert kyllingestykke i tre, så de stadig har en pæn størrelse. Skyl bønnerne, og afdryp.
  2. Varm olien op i en stor stegegryde, og steg chorizopølserne. Tag dem op, når de er let sprøde. Kassér eventuelt noget af stegefedtet, som er smeltet fra pølserne.
  3. Brun løgene. Tilsæt kylling, chorizopølser, aubergine, cherrytomater, bouillon, laurbærblade og bredbladet persille. Læg låg på gryden, og lad retten simre ca. 20 min. Smag til med flagesalt og peber, og drys med oliven. Tag 1/3 af retten fra, og gem til næste dag.
  4. Skyl salaten, og slyng den tør. Servér cassoulet med hjertesalat, brød og et drys persille.