Lækker risotto til aftensmad
© Foto: Tia Borgsmidt/Styling: Lone Kjær

En italiensk klassiker: Risotto med pancetta, spinat og gorgonzola

Få opskriften på en lækker og velsmagende risotto, der er perfekt comfort food i de kolde måneder.

Risotto med pancetta, spinat og gorgonzola

Klassisk, cremet og dejlig mættende på smag og energi. Nyd risottoen solo eller med en sprød salat som tilbehør.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

  • 1 skalotteløg
  • ½ fed hvidløg
  • 50 g babyspinat
  • 100 g risottoris
  • 12 g smør
  • 37 g pancetta
  • 1 dl tør hvidvin
  • frisk timiankviste
  • 3¾ dl grøntsagsbouillon/fond
  • 37 g gorgonzola
  • ½ saft og skal fra citron
  • flagesalt og peber

Sådan gør du:

  1. Pil og hak løgene. Pres hvidløget. Skyl spinaten og slyng den tør.
  1. Skyl risene og afdryp.
  1. Smelt smørret i en gryde og sautér løgene, til de er gyldne.
  1. Tilsæt pancetta og ris, og lad dem sautere ca. 2 min., uden at de tager farve. Tilsæt hvidløg og dernæst hvidvin, og lad det fordampe.
  1. Kom lidt timiankviste i gryden, og lad risene simre, mens du gradvist spæder til med bouillon/fond.
  1. Rør forsigtigt i risottoen. Fortsæt med at spæde til med bouillon, til risene er kogt møre, 15-20 min.
  1. Det sidste minut vendes spinat i risottoen, til den falder sammen.
  1. Tag gryden af varmen og vend risottoen med ekstra smør og gorgonzola.
  1. Smag risottoen til med citronskal og -saft, flagesalt og peber, og servér.
  • Risottoen skal være cremet og “våd” i konsistensen. Du kan fravælge at tilsætte ekstra smør og i stedet justere konsistensen med mere bouillon.

LÆS OGSÅ