© Styling Lone Kjær, Tia Borgsmidt Hovedret Dhal i grøn karry med søde kartofler og spinat Fyldig, spicy og velkrydret dhal, der får selskab af søde kartofler. Af Lone Kjær — 25. oktober 2023 Dhal i grøn karry med søde kartofler og spinat Denne ret er en rigtig hverdagsfavorit, der både er let at lave og er smækfyldt med smag, grøntsager og linser. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Dahl ½ løg ½ fed hvidløg ½ lille chili 100 g babyspinat 125 g søde kartofler ½ spsk. olivenolie ½ spsk. friskrevet ingefær 1½ tsk. grøn karrypasta 1 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. stødt koriander 100 g røde linser 1 dl bouillon ½ dåse hakkede tomater ½ dåse kokosmælk ¼ tsk. flagesalt peber Topping bredbladet persille eller frisk koriander nanbrød evt. cremefraiche Sådan gør du Dhal Pil og hak løget. Pres hvidløget. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skræl de søde kartofler, og skær i små tern. Varm olien i en gryde, og steg løg med hvidløg og ingefær i ca. 1 min. Tilsæt karrypasta, spidskommen, koriander, chili og søde kartofler, og steg et par minutter. Skyl linserne, og kom dem i gryden sammen med bouillon og tomater. Lad det simre ca. 20 min. under låg. Rør jævnligt i gryden. Kom spinat og kokosmælk i gryden, og spæd til med lidt mere bouillon, hvis den bliver for tør i konsistensen. Smag til med flagesalt og peber. Servering Servér dhal med persille/ koriander og brød og evt. cremefraiche. Relateret Hovedret Nem, italiensk pinsa med med langtidsbagt peberfrugt, tomat og stracciatella Hovedret Grønkålssalat med bagte søde kartofler, tahindressing og ristet sesam Hovedret Chicken Tikka Masala med blomkålsris og lune nanbrød Hovedret Opskrift på friterede blæksprutter, rejer og jomfruhummer med salsa tartare Hovedret Toscansk kartoffelsuppe med salsiccia og kål Hovedret Opskrift på stegt kylling med råsyltede ribs & mormorsalat