Fyldig, spicy og velkrydret dahl
© Styling Lone Kjær, Tia Borgsmidt

Dhal i grøn karry med søde kartofler og spinat

Fyldig, spicy og velkrydret dhal, der får selskab af søde kartofler.

Dhal i grøn karry med søde kartofler og spinat

Denne ret er en rigtig hverdagsfavorit, der både er let at lave og er smækfyldt med smag, grøntsager og linser.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Dahl

  • ½ løg
  • ½ fed hvidløg
  • ½ lille chili
  • 100 g babyspinat
  • 125 g søde kartofler
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ spsk. friskrevet ingefær
  • 1½ tsk. grøn karrypasta
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 100 g røde linser
  • 1 dl bouillon
  • ½ dåse hakkede tomater
  • ½ dåse kokosmælk
  • ¼ tsk. flagesalt
  • peber

Topping

  • bredbladet persille eller frisk koriander
  • nanbrød
  • evt. cremefraiche

Sådan gør du

Dhal

  1. Pil og hak løget. Pres hvidløget.
  1. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
  1. Skyl spinaten, og slyng den tør.
  1. Skræl de søde kartofler, og skær i små tern.
  1. Varm olien i en gryde, og steg løg med hvidløg og ingefær i ca. 1 min.
  1. Tilsæt karrypasta, spidskommen, koriander, chili og søde kartofler, og steg et par minutter.
  1. Skyl linserne, og kom dem i gryden sammen med bouillon og tomater.
  1. Lad det simre ca. 20 min. under låg.
  1. Rør jævnligt i gryden.
  1. Kom spinat og kokosmælk i gryden, og spæd til med lidt mere bouillon, hvis den bliver for tør i konsistensen.
  1. Smag til med flagesalt og peber.

Servering

  1. Servér dhal med persille/ koriander og brød og evt. cremefraiche.