Kartoffelsalat med ærter, ramsløgsmayo og ramsløgblade
© TIA BORGSMIDT

Dampet kulmule med blomkål og fiskefumet

Smagen er elegant, og fisken let og lækker på en sommerdag. Kulmulen her er dampet i gryde, men kan også sagtens dampes i ovn.

Dampet kulmule med blomkål og fiskefumet

4 Personer

Dampede fileter af kulmule serveret med en fyldig kartoffelsalat med ærter og ramsløg

Det skal du bruge:

Dampet kulmule

  • 600 g kulmulefilet uden skind og ben
  • Ca. 2 dl vand
  • Saft af 1 citron
  • Flagesalt og peber

Fiskefumet

  • 1 skalotteløg
  • 1 ½ dl hvidvin
  • 3 dl fiskefond
  • 1 ½ dl piskefløde
  • Flagesalt og peber
  • ½ blomkål
  • 1 bundt radiser
  • 4 shisoblade (alternativt 4 blade hjertesalat)

Sådan gør du:

Dampet kulmule

  1. Gå fisken igennem efter ben og skær den i 4 pæne passende stykker.
  2. Kom vandet i en gryde med citronsaft. Damp fisken i gryden ved svag varme i ca. 6 min. - afhængigt af tykkelse - til den deler sig i fine flager, når du trykker let på den med en finger.

Fiskefumet

  1. Pil og hak løget fint.
  2. Kom hvidvin og løg i en lille gryde og kog det helt ind.
  3. Tilsæt fiskefond og fløde og kog ind til det halve.
  4. Smag nu til med flagesalt og peber.
  5. Del blomkål i små buketter og kom dem i en gryde med kogende vand i 1 min., hvorefter de afdryppes.
  6. Rens radiserne.

Servering

  1. Fordel shisobladene på 4 tallerkener og fordel et stykke dampet kulmule på hvert blad.
  2. Top med fiskefumet og servér med dampet blomkål og radiser.

TIP:

Hvis du synes, det er nemmere, kan du i stedet dampe fisken i ovnen. Læg da fisken i et ovnfast fad med vand og citron og damp i ca. 12 min. ved 180°, til den deler sig i flager, når du trykker let på den med en finger.