
Dampet kulmule med blomkål og fiskefumet
Smagen er elegant, og fisken let og lækker på en sommerdag. Kulmulen her er dampet i gryde, men kan også sagtens dampes i ovn.
AfLone Kjær
Dampet kulmule med blomkål og fiskefumet
4 Personer
Dampede fileter af kulmule serveret med en fyldig kartoffelsalat med ærter og ramsløg
Det skal du bruge:
Dampet kulmule
- 600 g kulmulefilet uden skind og ben
- Ca. 2 dl vand
- Saft af 1 citron
- Flagesalt og peber
Fiskefumet
- 1 skalotteløg
- 1 ½ dl hvidvin
- 3 dl fiskefond
- 1 ½ dl piskefløde
- Flagesalt og peber
- ½ blomkål
- 1 bundt radiser
- 4 shisoblade (alternativt 4 blade hjertesalat)
Sådan gør du:
Dampet kulmule
- Gå fisken igennem efter ben og skær den i 4 pæne passende stykker.
- Kom vandet i en gryde med citronsaft. Damp fisken i gryden ved svag varme i ca. 6 min. - afhængigt af tykkelse - til den deler sig i fine flager, når du trykker let på den med en finger.
Fiskefumet
- Pil og hak løget fint.
- Kom hvidvin og løg i en lille gryde og kog det helt ind.
- Tilsæt fiskefond og fløde og kog ind til det halve.
- Smag nu til med flagesalt og peber.
- Del blomkål i små buketter og kom dem i en gryde med kogende vand i 1 min., hvorefter de afdryppes.
- Rens radiserne.
Servering
- Fordel shisobladene på 4 tallerkener og fordel et stykke dampet kulmule på hvert blad.
- Top med fiskefumet og servér med dampet blomkål og radiser.
TIP:
Hvis du synes, det er nemmere, kan du i stedet dampe fisken i ovnen. Læg da fisken i et ovnfast fad med vand og citron og damp i ca. 12 min. ved 180°, til den deler sig i flager, når du trykker let på den med en finger.