
Kartoffelsalat med ærter, ramsløgsmayo og ramsløgsblade
Her er de små nye kartofler i skønt selskab med sæsonens ærter, ramsløgsmayonnaise og ramsløgsblade. Perfekt som tilbehør til dine sommerretter.
AfLone Kjær
Kartoffelsalat med ærter, ramsløgsmayo og ramsløgblade
4 Personer
Kartoffelsalat af nye kartofler serveret med ramsløgsmayonaise og pyntet med ramsløgsblade og hvide spiselige blomster.
Det skal du bruge:
Ramsløgsmayonaise
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- ½ tsk. dijonsennep
- ½ tsk. flagesalt
- 2 spsk. citronsaft
- Revet skal af 1 ubehandlet citron
- 1 dl olivenolie (er du ikke vild med smagen af olivenolie, så brug en mere smagsneutral olie)
- 10-15 blade ramsløg
- Peber
Kartoffelsalat med ærter
- 600 g nye kartofler
- 400 g ærter i bælg
- Ramsløg til pynt
- Hvide spiselige blomster, fx hvid biblomme
Sådan gør du:
Ramsløgsmayonaise
- Pisk æggeblommer med sennep, salt og citronsaft og -skal.
- Spæd gradvist til med olien, mens der piskes, indtil du har en tyk og cremet mayonnaise.
- Skyl, tør og hak ramsløg, og vend i mayonnaisen.
- Smag evt. til med mere citron og peber.
Kartoffelsalat med ærter
- Skur kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Afkøl kartoflerne, inden de skæres i mindre stykker.
- Bælg ærterne.
- Vend kartofler med lidt olivenolie og ærter.
Servering:
- Anret kartoffelsalaten i skåle.
- Kom ramsløgsmayonnaise i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt mayonnaisen ud i små toppe.
- Pynt med ramsløg og hvide spiselige blomster.
TIP:
Ramsløg smager bedst i foråret, så nyd dem nu. Ramsløgsmayonnaisen holder sig fint i et glas med låg i op til flere dage, hvis den opbevares på køl. Uden for ramsløgssæsonen kan du lave mayonnaisen med løvstikke.
Kartoffelsalaten smager perfekt som tilbehør til dampet kulmule med blomkål og fiskefume.