Kartoffelsalat med ærter, ramsløgsmayo og ramsløgblade
© TIA BORGSMIDT

Kartoffelsalat med ærter, ramsløgsmayo og ramsløgsblade

Her er de små nye kartofler i skønt selskab med sæsonens ærter, ramsløgsmayonnaise og ramsløgsblade. Perfekt som tilbehør til dine sommerretter.

Kartoffelsalat med ærter, ramsløgsmayo og ramsløgblade

4 Personer

Kartoffelsalat af nye kartofler serveret med ramsløgsmayonaise og pyntet med ramsløgsblade og hvide spiselige blomster.

Det skal du bruge:

Ramsløgsmayonaise

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • ½ tsk. dijonsennep
  • ½ tsk. flagesalt
  • 2 spsk. citronsaft
  • Revet skal af 1 ubehandlet citron
  • 1 dl olivenolie (er du ikke vild med smagen af olivenolie, så brug en mere smagsneutral olie)
  • 10-15 blade ramsløg
  • Peber

Kartoffelsalat med ærter

  • 600 g nye kartofler
  • 400 g ærter i bælg
  • Ramsløg til pynt
  • Hvide spiselige blomster, fx hvid biblomme

Sådan gør du:

Ramsløgsmayonaise

  1. Pisk æggeblommer med sennep, salt og citronsaft og -skal.
  2. Spæd gradvist til med olien, mens der piskes, indtil du har en tyk og cremet mayonnaise.
  3. Skyl, tør og hak ramsløg, og vend i mayonnaisen.
  4. Smag evt. til med mere citron og peber.

Kartoffelsalat med ærter

  1. Skur kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Afkøl kartoflerne, inden de skæres i mindre stykker.
  3. Bælg ærterne.
  4. Vend kartofler med lidt olivenolie og ærter.

Servering:

  1. Anret kartoffelsalaten i skåle.
  2. Kom ramsløgsmayonnaise i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt mayonnaisen ud i små toppe.
  3. Pynt med ramsløg og hvide spiselige blomster.

TIP:

Ramsløg smager bedst i foråret, så nyd dem nu. Ramsløgsmayonnaisen holder sig fint i et glas med låg i op til flere dage, hvis den opbevares på køl. Uden for ramsløgssæsonen kan du lave mayonnaisen med løvstikke.

Kartoffelsalaten smager perfekt som tilbehør til dampet kulmule med blomkål og fiskefume.