Hvid skål fra African Touch, saltkar i horn fra The Travelling Band, gammel vintagekobbergryde og trætallerken privateje, ske fra Artilleriet.
Daal med chorizo, spinat og yoghurt
4 personer
Vi spicer en næsten klassisk indisk daal op med lidt chorizo og serverer den med babyspinat og yoghurt. Da linser ikke skal iblødsættes, er retten nem at lave.
Det skal du bruge:
Vinterdaal
1 løg
2 fed hvidløg
1 chili
1 spsk. friskrevet ingefær
200 g bløde chorizopølser
½ spsk. stødt karry
½ spsk. stødt spidskommen
½ spsk. stødt koriander
200 g røde linser
6 dl grøntsagsbouillon
2 dåser cherrytomater
Topping
100 g babyspinat
2 dl græsk yoghurt
Sådan gør du:
Vinterdaal
Pil og hak løget.
Pres hvidløget.
Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
Skær pølserne i skiver.
Varm olien i en gryde, og steg løg med hvidløg og ingefær i ca. 1 min.
Tilsæt karry, spidskommen, koriander, chili og pølser i skiver, og steg endnu 1 min.
Skyl linserne, og kom dem i gryden sammen med bouillon og cherrytomater, og lad det simre i ca. 30 min.
Rør jævnligt i gryden, og spæd til med lidt mere bouillon, hvis daalen bliver for fast.
Smag til med salt og peber, og servér i skåle toppet med babyspinat og græsk yoghurt.