Chicken Tikka Masala med blomkålsris og lune nanbrød
En smagseksplosion og et sikkert hverdagshit.
Af
Lone Kjær
— 18. februar 2024
Chicken Tikka Masala med blomkålsris
Kyllingen skal helst nå at ligge lidt i marinaden, så lav den gerne aftenen før, så den kan nå at trække smag, og servér retten med blomkålsris eller jasminris afhængigt af smag.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Marinade
1
dl
yoghurt naturel, 3,5 %
2
4
½
spsk.
friskrevet ingefær
½
spsk.
garam masala
1
tsk.
chiliflager
200
g
kyllingebryst
1
lime, saften
flagesalt
Sauce
1
løg
1
fed hvidløg
½
rød peberfrugt
1
spsk.
olivenolie
½
spsk.
garam masala
2
spsk.
tomatpuré
1
dl
bouillon
flagesalt og peber
Blomkålsris
½
blomkål
flagesalt og peber
1
spsk.
olivenolie
½
ubehandlet citron, revet skal
Tilbehør
½
lille bundt bredbladet persille
nanbrød
Sådan gør du
Marinade
Rør yoghurt med presset hvidløg, ingefær, krydderier og limesaft.
Skær kylling i strimler, og vend det godt i marinaden.
Lad det marinere tildækket på køl til næste dag.
Sauce
Pil løgene, og pres hvidløgene.
Skær peberfrugt i små tern.
Varm olien i en gryde, og steg løg med hvidløg et par minutter.
Tilsæt peberfrugt, garam masala, tomatpuré og bouillon, og rør rundt.
Lad saucen simre et par minutter.
Tilsæt dernæst kylling og marinade, og lad det simre i yderligere 10 min., til saucen er kogt lidt
ind, og kyllingen er mør. Smag til med flagesalt og peber.
Blomkålsris
Del blomkål i buketter, kom det i en blender, og kør, til du har blomkålsris.
Kom blomkålsris i en sigte, overhæld med kogende vand, og afdryp.
Smag til med flagesalt, peber, revet citronskal og olivenolie.
Servering
Skyl persillen, og hak den.
Anret blomkålsris og tikka masala i skåle, top med persille, og servér med lune nanbrød.