Chicken Tikka Masala med blomkålsris
© Foto: Tia Borgsmidt

Chicken Tikka Masala med blomkålsris og lune nanbrød

En smagseksplosion og et sikkert hverdagshit.

Chicken Tikka Masala med blomkålsris

Kyllingen skal helst nå at ligge lidt i marinaden, så lav den gerne aftenen før, så den kan nå at trække smag, og servér retten med blomkålsris eller jasminris afhængigt af smag.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Marinade

  • 1 dl yoghurt naturel, 3,5 %
  • 2 4
  • ½ spsk. friskrevet ingefær
  • ½ spsk. garam masala
  • 1 tsk. chiliflager
  • 200 g kyllingebryst
  • 1 lime, saften
  • flagesalt

Sauce

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ rød peberfrugt
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ spsk. garam masala
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 dl bouillon
  • flagesalt og peber

Blomkålsris

  • ½ blomkål
  • flagesalt og peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ ubehandlet citron, revet skal

Tilbehør

  • ½ lille bundt bredbladet persille
  • nanbrød

Sådan gør du

Marinade

  1. Rør yoghurt med presset hvidløg, ingefær, krydderier og limesaft.
  1. Skær kylling i strimler, og vend det godt i marinaden.
  1. Lad det marinere tildækket på køl til næste dag.

Sauce

  1. Pil løgene, og pres hvidløgene.
  1. Skær peberfrugt i små tern.
  1. Varm olien i en gryde, og steg løg med hvidløg et par minutter.
  1. Tilsæt peberfrugt, garam masala, tomatpuré og bouillon, og rør rundt.
  1. Lad saucen simre et par minutter.
  1. Tilsæt dernæst kylling og marinade, og lad det simre i yderligere 10 min., til saucen er kogt lidt
  1. ind, og kyllingen er mør. Smag til med flagesalt og peber.

Blomkålsris

  1. Del blomkål i buketter, kom det i en blender, og kør, til du har blomkålsris.
  1. Kom blomkålsris i en sigte, overhæld med kogende vand, og afdryp.
  1. Smag til med flagesalt, peber, revet citronskal og olivenolie.

Servering

  1. Skyl persillen, og hak den.
  1. Anret blomkålsris og tikka masala i skåle, top med persille, og servér med lune nanbrød.