Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

California rolls med stenbiderrogn

Spring sojaen over til sushien - en opskrift på en delikat appetiser før middagen.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

sushiris 2 dl
vand 2 1/2 dl
risvineddike 2 spsk.
sukker 11/2 spsk.
salt 1/2 tsk.
mayonnaise 4 spsk.
wasabi 2 tsk.
avocado 1 stk.
tang 4 plader
stenbiderrogn 100 g

Kom ris og vand i en gryde, og kog i 12 minutter. Lad risen trække under låg i 10 min. Bland risvineddike, sukker og salt i den kogte ris. Rør mayonnaisen med wasabi, og skær avocadoen i strimler. Læg en tangplade på en sushimåtte. Læg 1/4 ris på den nederste del af tangpladen. Pres avocado let ned i risen, og fordel 1 spsk. mayonnaise herpå. Rul tangrullen fast sammen, og gentag med de øvrige plader. Skær i små stykker, og top af med stenbiderrogn og lidt snittet tang.

Tip: En flaske tør Marsala er en god investering i velsmag. Et par dråber på panden, efter at du har brunet din kalvekotelet, eller en god sjat i simregryden, og det smager straks af Italien, når det er bedst. Den italienske hedvin findes i både en sød og en tør udgave. Den søde variant kender vi i forvejen som vigtig ingrediens i tiramisu. Fås i velassorterede supermarkeder og hos din vinhandler til ca. 80 kr. flasken.

Relaterede Artikler