Hovedret Bryst af gråand med varm æblesalat og svampetoast En opskrift på en sprød hovedret med både sødme og bid i tilbehøret. Af Mads Nybro — 16. oktober 2009 © Pia Enghild Bryst af gråand med varm æblesalat og svampetoast Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 anretninger + Andebryst 2 stk. gråandebryst med skind ¼ tsk. groft salt friskkværnet peber Varm æblesalat ½ stk. finthakket rødløg ½ fed hvidløg, knust 1½ stk. æbler, fx Elstar, skåret i små tern 1 spsk. bredbladet persille, hakket groft salt Svampetoast 2 spsk. olivenolie 4-8 stykker rustikt landbrød, skåret i firkantede stykker 250 g blandede svampe, fx kejserhatte, karljohan, markchampignoner og shitake 1 stk. chalotteløg, hakkede ½ dl indkogt hønsefond (brug fonden fra forretten) 2 spsk. piskefløde ¼ dl frisk timian, små kviste ¼ spsk. friske rosmarinblade, hakkede ½ tsk. økologisk citronskal, revet groft salt og friskkværnet peber Sådan gør du Andebryst Rids skindet på andebrystene, og drys kødsiden med salt og peber. Lad en pande blive varm, og steg kødet, med skindsiden nedad, i 5-6 min. under let pres. Vend og steg yderligere i 5-6 min. Steg lidt længere, hvis kødet ønskes helt gennemstegt. Tag andebryststykkerne af panden, og lad dem hvile under sølvpapir. Varm æblesalat Vend rødløg, hvidløg og æbletern rundt i den varme andesky i ca. ½ min. Tag panden af varmen, tilsæt persille, og smag til med salt. Sæt til side. Svampetoast Lad halvdelen af olien blive varm i en pande, og rist brødstykkerne på begge sider til de er gyldne. Tag brødet op, og varm resten af olien i panden. Steg svampe og løg under omrøring et par minutter, og hæld hønsefond og fløde ved. Kog blandingen ind til en cremet konsistens. Tilsæt timian, rosmarin og citronskal, og smag til med salt og peber. Anret svampene på de lune toasts, og server dem sammen med andebryst og den varme æblesalat. Kvadratisk tallerken fra Ditte Fischer. Røgfarvet vinglas fra Leonardo. Bordløber fra Chilewich. Relateret Hovedret Onglet, jordskokkepuré, syltede rødløg og pebersauce Forret Ricottacreme med karamelliserede løg Forret Bagt selleri med beurre blanc og sort trøffel Hovedret Kalvemørbrad med smørdampede porrer, rødløg og sennepssauce Hovedret Grillede oksespyd med laurbær og rødløg Tilbehør Brød bagt på grill med pisket hvidløgssmør