Hovedret Opskrift: Braiseret nakkefilet med æble Den skønneste simreret med æbler, rodfrugter og øl. Af Lone Kjær — 21. oktober 2020 © Foto: Tia Borgsmidt/Styling: Lone Kjær Braiseret nakkefilet med æble, rødder og porter Sæsonens første simreret er braiseret nakkefilet med æbler, rodfrugter og øl. Servér med en sprød kålsalat, og nyd det på en blæsende efterårsdag. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Braiseret nakkefilet ½ løg 1 fed hvidløg 1 æbler 150 g rodfrugter, f.eks. jordskokker og pastinakker 1 spsk. smør ½ nakkefilet 2 kviste frisk timian 1 dl porter 1 dl æblemost ½ dl balsamicoeddike 12 g smør flagesalt og peber Tilbehør grønkålssalat groft brød eller kartoffelmos Sådan gør du Braiseret nakkefilet Hak løget. Pres hvidløgene. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i både. Skræl rodfrugterne, og skær i grove stykker. Smelt smørret i en gryde, og brun nakkefileten på begge sider. Tag den op, og læg den i et ovnfast fad. Brun nu løg, hvidløg, æbler, rodfrugter og timian et par minutter, og kom dernæst fyldet i fadet til stegen. Hæld porter og æblemost ved, og kom stegen i ovnen ved 160° varmluft i ca. 3 timer. Kom balsamicoeddike i en lille gryde, og kog ind til det halve. Si lagen fra stegen over i gryden, og kog ind til det halve. Montér saucen med smør, og smag til med flagesalt og peber. Hæld saucen i fadet til kødet, og top med frisk timian. Servér fx med kartoffelmos og en kålsalat. Relateret Julemad Opskrift på appelsinkage med vaniljesyltede klementiner Hovedret Opskrift på sprød krydret rissalat med knuste agurker, forårsløg, chili og koriander Hovedret Opskrift på stegt kylling med råsyltede ribs & mormorsalat Hovedret Opskrift på stegt rødtunge med syltede stikkelsbær og knust agurkesalat Hovedret Opskrift på poulet chasseur: Fransk simreret med kylling i hvidvin, svampe og urter Hovedret Opskrift på friterede blæksprutter, rejer og jomfruhummer med salsa tartare