Braiseret nakkefilet med æble, rødder og porter
4 personer
Sæsonens første simreret er braiseret nakkefilet med æbler, rodfrugter og øl. Servér med en sprød kålsalat, og nyd det på en blæsende efterårsdag.
Det skal du bruge:
Braiseret nakkefilet
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 æbler
- 300 g rodfrugter, fx jordskokker og pastinakker
- 2 spsk. smør
- 1 nakkefilet
- 4 kviste frisk timian
- 2 dl porter
- 2 dl æblemost
- 1 dl balsamicoeddike
- 25 g smør
- Flagesalt og peber
Tilbehør
- Grønkålssalat
- Groft brød eller kartoffelmos
Sådan gør du:
Braiseret nakkefilet
- Hak løget. Pres hvidløgene. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i både.
- Skræl rodfrugterne, og skær i grove stykker.
- Smelt smørret i en gryde, og brun nakkefileten på begge sider. Tag den op, og læg den i et ovnfast fad.
- Brun nu løg, hvidløg, æbler, rodfrugter og timian et par minutter, og kom dernæst fyldet i fadet til stegen.
- Hæld porter og æblemost ved, og kom stegen i ovnen ved 160° varmluft i ca. 3 timer.
- Kom balsamicoeddike i en lille gryde, og kog ind til det halve.
- Si lagen fra stegen over i gryden, og kog ind til det halve.
- Montér saucen med smør, og smag til med flagesalt og peber.
- Hæld saucen i fadet til kødet, og top med frisk timian.
- Servér fx med kartoffelmos og en kålsalat.