Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Braiseret nakkefilet med æble

Den skønneste simreret med æbler, rodfrugter og øl.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær - Sæsonen for simreretter er endelig tilbage. Tag hul på glæderne med denne braiserede nakkefilet med æbler, rodfrugter og porter. Servér eventuelt en sprød kålsalat ved siden af.

Braiseret nakkefilet med æble, rødder og porter

4 personer

Sæsonens første simreret er braiseret nakkefilet med æbler, rodfrugter og øl. Servér med en sprød kålsalat, og nyd det på en blæsende efterårsdag.

Det skal du bruge:

Braiseret nakkefilet

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æbler
  • 300 g rodfrugter, fx jordskokker og pastinakker
  • 2 spsk. smør
  • 1 nakkefilet
  • 4 kviste frisk timian
  • 2 dl porter
  • 2 dl æblemost
  • 1 dl balsamicoeddike
  • 25 g smør
  • Flagesalt og peber

Tilbehør

  • Grønkålssalat
  • Groft brød eller kartoffelmos

Sådan gør du:

Braiseret nakkefilet

  1. Hak løget. Pres hvidløgene. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i både.
  2. Skræl rodfrugterne, og skær i grove stykker.
  3. Smelt smørret i en gryde, og brun nakkefileten på begge sider. Tag den op, og læg den i et ovnfast fad.
  4. Brun nu løg, hvidløg, æbler, rodfrugter og timian et par minutter, og kom dernæst fyldet i fadet til stegen.
  5. Hæld porter og æblemost ved, og kom stegen i ovnen ved 160° varmluft i ca. 3 timer.
  6. Kom balsamicoeddike i en lille gryde, og kog ind til det halve.
  7. Si lagen fra stegen over i gryden, og kog ind til det halve.
  8. Montér saucen med smør, og smag til med flagesalt og peber.
  9. Hæld saucen i fadet til kødet, og top med frisk timian.
  10. Servér fx med kartoffelmos og en kålsalat.

Relaterede Artikler