Beef salad med kål og kærlighed

En asiatisk inspireret dressing med ingefær, chili og soja, en masse sprøde grøntsager og lidt bøf. Mere skal der ikke til, før hverdagen smager af Asien.

Beef salad med kål og kærlighed

Keramiktallerkener fra Vildersbøll, spisepinde fra Den Kinesiske Købmand, fransk rørflet fra Altomindretning.

© Tia Borgsmidt

Beef salad med kål og kærlighed

4 personer

Det skal du bruge

  • 1 spidskål
  • ½ tsk. flagesalt
  • ½ tsk. sukker
  • 1 agurk
  • 1 bundt grønne asparges
  • 2 oksebøffer
  • 1 tsk. flagesalt
  • Peber
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 rød chili
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. smagsneutral olie
  • 1 spsk. sojasauce

Sådan gør du

  1. Fjern de yderste blade og stokken af spidskålen, og snit kålen fint. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt. Skær agurken i tynde skiver. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp asparges i ca. 2 min. Skær asparges i snitter.
  2. Krydr bøfferne med salt og peber, og grill dem i ca. 3 min. på hver side, afhængigt af tykkelse, og hvor gennemstegt du ønsker kødet. Lad kødet hvile ca. 5 min., inden det skæres i skiver.
  3. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Rør chili med revet ingefær, presset hvidløg, olie og sojasauce til en dressing.
  4. Vend spidskål med dressing, agurk, asparges og kød. Top med koriander, og servér – eventuelt med brød.

TIP: Har du en rest oksebøf, kan du med fordel bruge den i salaten. Du behøver ikke store mængder kød, da salaten er fyldigt velsmagende i sig selv.