© Pia Enghild

Bagt torsk

Fisken får lov til at træde smukt frem sammen med den intense svampefond og får i denne opskrift flot modspil af de sprøde rosenkål vendt med hjerte muslinger.

Til 4 personer
Opskrift: Svampeconsommé:
hønsefond 1 liter
markchampignoner 250 g, rensede
groft salt
chalotteløg 100 g, pillede

torskefilet 4 stykker á ca. 150 g
olivenolie 2 spsk.
groft salt 1 tsk.

Opskrift: Rosenkålssalat:
hjertemuslinger 350 g
olivenolie 3 spsk.
chalotteløg 3-4 stk., pillede
hvidvin 2 spsk.
grov sennep 1 spsk.
citronskal 1 nip, revet
groft salt ½ tsk.
friske rosenkål 650 g, rensede
vand 3 liter
bredbladet persille 3 spsk., hakket
brød 1 stk. lyst som tilbehør

Bring hønsefond og svampe i kog, og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Lad consomméen køle af, og stil den tildækket i køleskabet til næste dag.

Varm ovnen op til 150°. Læg torskestykkerne på en plade med bagepapir, dryp med olivenolie, og drys med salt. Bag fisken midt i ovnen i ca. 15 min.

Skyl og skrup muslingerne, og kassér de åbne eller brudte. Varm olien i en gryde, og sautér muslingerne i 2 min. under omrøring. Tilsæt løg og vin, og kog muslingerne uden låg i ca. 5 min. Kassér de lukkede muslinger. Tilsæt sennep, citronskal og salt.

Kom imens rosenkålene i kogende vand tilsat salt, og kog dem i ca. 4 min. Vend de afdryppede rosenkål sammen med muslingerne og drys med persille.

Si nu champignonerne fra den afkølede svampeconsommé. Kog consomméen op, og smag den til med salt. Tilsæt chalotteløgene, og kog i ca. 4 min.

Læg den bagte torsk i dybe tallerkener, og hæld svampeconsommé og løg ved – evt. et drys persille til at pynte med. Servér rosenkålssalat og brød til.

Tallerkener fra Anne Black, kande fra Malene Helbak.