Bagt laks med sprød salat og mormordressing

Skøn sommermad til en lun aften på terrassen.

Sort fad fra Serax Pure, hvidt ildfast fad fra Beau Marché, hørserviet fra Broste, ske fra Artilleriet.

© Ulf Svane

Bagt laks med salat af majroe, quinoa, ærter og mormordressing

Pift et stykke bagt eller grillet laks op med en sprød majroesalat med quinoa, friskbælgede ærter og mormordressing. Det er sommermad til en lun aften på terrassen.

4 personer

Det skal du bruge:

Bagt laks

  • 600 g hel laks uden skind og ben
  • saft af 1–2 lime
  • reven skal af 1 ubehandlet citron
  • salt og peber
  • lidt brøndkarse eller andre urter

Salat af majroe

  • 100 g quinoa
  • 2 majroer
  • saft af 1 lime
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 200 g ærter i bælg

Mormordressing

  • 1 dl piskefløde
  • saft af 1 citron
  • 2 tsk. sukker
  • peber

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 °. Kom laksen i et smurt ovnfast fad, og krydr med salt og peber. Pres limesaft over, og steg laksen i ovnen i ca. 15 minutter afhængig af tykkelse. Laksen er færdig, når den deler sig i fine flager, når du trykker let på den med en finger. Alternativt kan du stege laksen på grillen.
  2. Skyl quinoa, og kog som angivet på emballagen.
  3. Skræl majroerne, og skær i ultratynde skiver, og vend med limesaft.
  4. Skyl, og del persillen i blade.
  5. Rør fløden, til den tykner en smule. Tilsæt citronsaft og justér smagen med sukker og peber.
  6. Fordel quinoa i bunden af et fad, og top med majroe, persille og friskbælgede ærter, og dryp mormordressing over. Servér salaten til laksen.

PRØV OGSÅ: En af vores gode opskrifter med hvide asparges.

Majroe: Den nordiske majroe er en lidt overset grøntsag, som smager virkelig lækkert, når den skrælles og skæres helt fint fx på en mandolin og vendt med bl.a. citron- eller limesaft og olivenolie. Prøv også at skære den i kvarte, pensl med lidt olie, og kom den en tur på grillen. Eller steg dem møre i lidt smør, og vend efterfølgende med friske urter og salt.

© Ulf Svane