Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Babyblæksprutte med sort peber

En opskrift på en pikant appetizer med blæksprutte og sort peber. Service fra Royal Copenhagen.

© Pia Enghild

Opskrift til 4 personer (forret)

babyblæksprutter 8-12 stk.
sort peber 1 spsk., knust
mel 2 dl
rismel 1 dl
flagesalt
lime 2 stk.
salat
olie til dybstegning

Skær halvt ned i blæksprutternes krop, og træk indvoldene ud. Lad hovedet sidde på, men pres næbbet/munden ud. Vask blæksprutterne forsigtigt i koldt vand, bland peber med melet, vend blæksprutterne deri, og steg dem gyldne i varm olie. Læg blæksprutterne på fedtsugende papir, og drys med flagesalt. Server med lime og salat.

Sort peber (Piper nigrum)
Er det grønne peber plukket ungt og lille. Derefter er det tørret i solen og har herved fået sin sorte farve. Vi kender det alle, og det sorte peber er da også det mest solgte krydderi i verden. Sort peber er aromatisk og har en varm frugtsødme i sin pebersmag.

Relaterede Artikler