Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Guide: Sådan åbner du østers korrekt

Plus forslag til lækkert østers-tilbehør.

Guide til åbning af østers

Det skal du bruge:

  • En østerskniv
  • Et viskestykke
  • En skål med vand
  • Et spækkebræt

Sådan gør du:

  1. Du lægger viskestykket ovenpå spækkebrættet for at undgå evt. Hakker i køkkenbordet eller hånden, hvis kniven nu skulle smutte.
  2. Så lægger du østersen på viskestykket med den spidse ende mod den hånd du har kniven i.
  3. Bladet af kniven skal vende ind mod dig selv og så sætter du kniven i ”låsen” mellem top og bund med en vinkel på ca 45 grader og samtidig med at presse let ind mod østersen, vrikker du kniven frem og tilbage (ikke op og ned) til kniven er ca 2 cm inde i østersen.
  4. Så drejer du hånden fremad og så popper østersen.
  5. Nu fører du kniven ned langs siden af østersen for at skære lukkemusklen over, fjerner toppen, dypper østersen i skålen med vand for at fjerne skaller, tjekker lige en ekstra gang for skaller, da det er super ærgerligt at få skaller i munden.
  6. Så skærer du østersen fri fra bunden og vender den om så den pæne side er opad.

Se billedvejledningen nederst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Østers med champagne og caviar.

© Søren Gammelmark

Prøv opskriften: Østers med champagne og caviar her.

Østers garniture

Man kan gøre meget for at gøre en østers til noget mere end en cremet, salt fornøjelse.

Der er nærmest endeløse muligheder for tilbehør til dine østers.

Et par eksempler kan være:

  • Vinaigrette (fint hakkede skalotteløg og rødvinseddike)
  • Tabasco
  • Finthakket, syltet agurk
  • Råsyltede æbler
  • Råsyltede jordbær

Det er rimelig simpelt at lave disse ting!

Råsyltede æbler

Æblet skærer du bare i små tern, kommer dem i en skål og drysser lidt sukker på og presser lidt citronsaft udover. Dette kan gøres dagen før eller en time i forvejen alt efter, hvor råt du vil have æblet.

Råsyltede jordbær

Jordbær er nærmest samme procedure på nær citronsaften og tiden. Jordbær skal helst syltes et par timer før servering, da de bliver meget bløde, hvis de sylter for længe.

Finthakket syltet agurk

Agurken deler du i to, skraber kernerne ud og skærer i små tern. Så kommer du ternene i en skål og hælder æblecider- eller hvidvinseddike henover og stiller dem i køleskabet natten over.

© HAV

© HAV

Relaterede Artikler