Grønne asparges med ristet mandelpuré, sort peberolie og friterede kapers
Til 4 personer.
Det skal du bruge:
Ristet mandelpuré
2 fed hvidløg
100 g plantesmør
100 g mandler
1 dl sojafløde
salt og sort peber
1 spsk. citronsaft
Grønne asparges
20 stk. grønne asparges
50 g plantesmør
50 ml solsikkeolie
salt og sort peber
sort peberolie
Friterede kapers
1 dl saltede kapers
2 dl solsikkeolie
salt
Pynt
16 blade bredbladet persille
24 stk. skovsyrer
Sådan gør du:
Pil hvidløg, og snit dem fint. Steg i plantesmør, til de er gyldne. Hæld mandler på, og rist, til de er gyldne. Tilsæt sojafløde, og reducér til halvdelen.
Blend det hele til en grov puré.
Smag til med salt, sort peber og citronsaft.
Tilsæt lidt vand, hvis den er meget tyk.
Knæk bunde af aspargesene, og nip de små blade af.
Gem på køl.
Lav olien med sort peber.
Dræn kapers, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Varm olie til 175 grader, og fritér kapers, til de er let sprøde. Dryp af for olie, og krydr med salt.
Skær persilleblade i halve stykker, og gem.
Skyl skovsyren i isvand, sigt og gem.
Lun mandelpureen op.
Steg de grønne asparges på en meget varm pande i plantesmør og solsikkeolie, til de er gyldne og al dente. Krydr med salt og sort peber.
Tag fire flade tallerkener, og fordel 2 spsk. mandelpuré rundt på tallerkenen.
Læg 5 asparges lidt forskudt ovenpå, og kom 1 tsk. sort peberolie henover.