Grønne asparges med ristet mandelpuré

En skøn opskrift på vegansk luksusmad.

© Martin Dyrløv

Grønne asparges med ristet mandelpuré, sort peberolie og friterede kapers

Til 4 personer.

Det skal du bruge:

Ristet mandelpuré

  • 2 fed hvidløg
  • 100 g plantesmør
  • 100 g mandler
  • 1 dl sojafløde
  • salt og sort peber
  • 1 spsk. citronsaft

Grønne asparges

  • 20 stk. grønne asparges
  • 50 g plantesmør
  • 50 ml solsikkeolie
  • salt og sort peber
  • sort peberolie

Friterede kapers

  • 1 dl saltede kapers
  • 2 dl solsikkeolie
  • salt

Pynt

  • 16 blade bredbladet persille
  • 24 stk. skovsyrer

Sådan gør du:

  1. Pil hvidløg, og snit dem fint. Steg i plantesmør, til de er gyldne. Hæld mandler på, og rist, til de er gyldne. Tilsæt sojafløde, og reducér til halvdelen.
  2. Blend det hele til en grov puré.
  3. Smag til med salt, sort peber og citronsaft.
  4. Tilsæt lidt vand, hvis den er meget tyk.
  5. Knæk bunde af aspargesene, og nip de små blade af.
  6. Gem på køl.
  7. Lav olien med sort peber.
  8. Dræn kapers, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  9. Varm olie til 175 grader, og fritér kapers, til de er let sprøde. Dryp af for olie, og krydr med salt.
  10. Skær persilleblade i halve stykker, og gem.
  11. Skyl skovsyren i isvand, sigt og gem.
  12. Lun mandelpureen op.
  13. Steg de grønne asparges på en meget varm pande i plantesmør og solsikkeolie, til de er gyldne og al dente. Krydr med salt og sort peber.
  14. Tag fire flade tallerkener, og fordel 2 spsk. mandelpuré rundt på tallerkenen.
  15. Læg 5 asparges lidt forskudt ovenpå, og kom 1 tsk. sort peberolie henover.
  16. Pynt med friteret kapers og urter.