Grøn salat med burrata og asparges
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Grøn spinatsalat med asparges, avocado og stracciatella

Grønne salater er altid indbydende, og her er det sæsonens helt spæde spinat og asparges, som er i højsædet.

Grøn spinatsalat med asparges, avocado og stracciatella

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Grøn spinatsalat

  • 100 g spæd spinat
  • ½ bundt grønne asparges
  • 1 avocadoer
  • ¼ citron, saften
  • 1 burrataer
  • flagsalt og peber

Vinaigrette

  • 1 spsk. æbleeddike
  • ½ tsk. grovkornet sennep
  • ½ tsk. flydende honning
  • 2 spsk. olivenolie
  • flagesalt

Sådan gør du

Grøn spinatsalat

  1. Skyl spinaten, og slyng den tør.
  1. Knæk den nederste ende af aspargeserne, og damp dem i 2 min.
  1. Afdryp, og skær i mindre stykker.
  1. Halvér avocadoerne, fjern stenene, og skær avocadoerne i lameller.
  1. Pres citronsaft over, og salt og peber.

Vinaigrette

  1. Rør ingredienserne til dressingen sammen.

Servering

  1. Vend forsigtigt spinat med dressing, og anret på et fad med asparges og avocado.
  1. Halvér burrataerne, og fjern den yderste del, så du kun har stracciatelladelen, og fordel den på salaten.
  1. Hvis du eventuelt har en rest ristet rugbrød, så drys med det. Servér med surdejsbrød.