© Anders Schønnemann

Friterede risnudler med drys af tang og tørret solbær

De sprøde friterede risnudler med drys af tang og soltørret solbær kan hurtigt blive vanedannende.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ tsk. tørret søl (fra Dansk Tang)
  • ½ tsk. frysetørret solbær
  • ½ l vindruekerneolie
  • 100 g glutenfri brune risnudler
  • ½ tsk. fint salt

Sådan gør du

  1. Kom søl og solbær op i en blender, og blend til helt fint pulver.
  1. Kom det op i en skål. (Pulveret kan også laves i en morter).
  1. Kom olie op i en gryde, og varm stille og roligt op til 160-170o.
  1. Kom lidt nudler ad gangen ned i den varme olie i ca. 15-20, så de “popper op” og bliver helt sprøde og gyldne.
  1. Tag dem op af olien, inden de bliver mørke, og læg dem på et stykke fedtsugende papir.
  1. Fortsæt, til alle nudlerne er friteret, og drys dem så med tang-solbær-pulver, mens de stadig er lidt lune, så de suger smagen fra pulveret til sig.
  1. Servér som snack til resten af maden.