Vegetarisk forret med bagte rødbeder
Serveret med en skøn sennepscreme har du en nem og lækker forret.
AfLone Kjær
Det smukke påfugle-tapet Byron fra Tapet Forum danner grundlag for bagte rødbeder med sennepscreme. De hvide tallerkener er fra HM Home.
Bagte rødbeder med senneps- yoghurtcreme og kapers
Efter en tur i ovnen får rødbederne endnu mere af den lækre sødme, som de ofte byder på. Sammen med en senneps-yoghurt og kapers er bederne en fin lille uformel forret.
4 personer
Det skal du bruge:
Bagte rødbeder
- ½ kg rødbeder
- 3 spsk. olivenolie
- 3 kviste frisk timian
- salt og peber
Sennepsyoghurtcreme
- 2 dl græsk yoghurt
- 2 tsk. grovkornet sennep
- 2 tsk. sød sennep
salt og peber
1 spsk. salte kapers
- friske krydderurter, fx spæde urter
Sådan gør du:
- Skræl rødbederne, halvér dem, og skær dem i både (ikke for store).
- Kom rødbederne i et ovnfast fad og vend med olivenolie og timian, og krydr med salt og peber.
- Bag rødbederne i ovnen ved 220 ° i ca. 30 minutter, til de er møre. Vend dem undervejs.
- Tag rødbederne ud af ovnen.
- Rør yoghurt med de to slags sennep, og smag til med salt og peber.
- Skyl kapers fri for salt, og tør dem. Anret de bagte rødbeder med yoghurt på små tallerkener, og top med kapers og lidt frisk timian.