Skræl agurk, og skær 4 klodser fra midten på 4 cm i tykkelse. Udhul midten af skiverne. Gem rester og skræl til persilleperlerne.
Gem agurkeklodserne på køl.
Kom olie i en plastikbøtte, og sæt den på frys i 3 timer. Kom resterne fra agurken i en juicer.
Sigt juicen, og blend den med persille i 4-5 min. på fuld hastighed. Sigt i en finmasket sigte.
Vej juicen op. Du skal bruge 150 g og 1½ g agar agar. Mangler du lidt agurkesaft, kan du tilsætte vand.
Kog juicen op med agar agar, og tilsæt salt. Lad det koge i 1 min. Træk til side og vent, til juicen er 80 grader.
Sug juicen op i en pipette, og dryp små perler ned i den kolde olie. Brug al juicen.
Lad perlerne sætte sig i 15 min. på køl og sigt herefter olien fra. Du kan skylle persilleperlerne under koldt vand for at få den overskydende olie af. Kom i en lille plastikbøtte.
Blend alle ingredienser til en glat citroncreme med en stavblender. Gem på køl.
Fyld 1 cm citroncreme i agurkeklodserne. Dæk cremen med persilleperler, og pynt med karse.