Udhulet agurk med citroncreme og persilleperler
Giv dig i kast med en vegansk forret med spændende teknikker.
AfMorten Bang Olsen
Udhulet agurk med citroncreme og persilleperler
Til 4 personer.
Det skal du bruge:
Udhulet agurk
- 1 lige agurk
Persilleperler
- 3 dl solsikkeolie
- rester fra agurken
- 40 g bredbladet persille
- 1 g salt
- 1½ g agar agar
Citroncreme
- 150 g tofu (silken)
- 1 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- ½ tsk. salt
Pynt
- 1 bakke karse
Sådan gør du:
- Skræl agurk, og skær 4 klodser fra midten på 4 cm i tykkelse. Udhul midten af skiverne. Gem rester og skræl til persilleperlerne.
- Gem agurkeklodserne på køl.
- Kom olie i en plastikbøtte, og sæt den på frys i 3 timer. Kom resterne fra agurken i en juicer.
- Sigt juicen, og blend den med persille i 4-5 min. på fuld hastighed. Sigt i en finmasket sigte.
- Vej juicen op. Du skal bruge 150 g og 1½ g agar agar. Mangler du lidt agurkesaft, kan du tilsætte vand.
- Kog juicen op med agar agar, og tilsæt salt. Lad det koge i 1 min. Træk til side og vent, til juicen er 80 grader.
- Sug juicen op i en pipette, og dryp små perler ned i den kolde olie. Brug al juicen.
- Lad perlerne sætte sig i 15 min. på køl og sigt herefter olien fra. Du kan skylle persilleperlerne under koldt vand for at få den overskydende olie af. Kom i en lille plastikbøtte.
- Blend alle ingredienser til en glat citroncreme med en stavblender. Gem på køl.
- Fyld 1 cm citroncreme i agurkeklodserne. Dæk cremen med persilleperler, og pynt med karse.
- Servér på to små tallerkener.