Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Udhulet agurk med citroncreme og persilleperler

Giv dig i kast med en vegansk forret med spændende teknikker.

© Martin Dyrløv

Udhulet agurk med citroncreme og persilleperler

Til 4 personer.

Det skal du bruge:

Udhulet agurk

  • 1 lige agurk

Persilleperler

  • 3 dl solsikkeolie
  • rester fra agurken
  • 40 g bredbladet persille
  • 1 g salt
  • 1½ g agar agar

Citroncreme

  • 150 g tofu (silken)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • ½ tsk. salt

Pynt

  • 1 bakke karse

Sådan gør du:

  1. Skræl agurk, og skær 4 klodser fra midten på 4 cm i tykkelse. Udhul midten af skiverne. Gem rester og skræl til persilleperlerne.
  2. Gem agurkeklodserne på køl.
  3. Kom olie i en plastikbøtte, og sæt den på frys i 3 timer. Kom resterne fra agurken i en juicer.
  4. Sigt juicen, og blend den med persille i 4-5 min. på fuld hastighed. Sigt i en finmasket sigte.
  5. Vej juicen op. Du skal bruge 150 g og 1½ g agar agar. Mangler du lidt agurkesaft, kan du tilsætte vand.
  6. Kog juicen op med agar agar, og tilsæt salt. Lad det koge i 1 min. Træk til side og vent, til juicen er 80 grader.
  7. Sug juicen op i en pipette, og dryp små perler ned i den kolde olie. Brug al juicen.
  8. Lad perlerne sætte sig i 15 min. på køl og sigt herefter olien fra. Du kan skylle persilleperlerne under koldt vand for at få den overskydende olie af. Kom i en lille plastikbøtte.
  9. Blend alle ingredienser til en glat citroncreme med en stavblender. Gem på køl.
  10. Fyld 1 cm citroncreme i agurkeklodserne. Dæk cremen med persilleperler, og pynt med karse.
  11. Servér på to små tallerkener.

Relaterede Artikler