Udhulet agurk med citroncreme og persilleperler

Giv dig i kast med en vegansk forret med spændende teknikker.

© Martin Dyrløv

Udhulet agurk med citroncreme og persilleperler

Til 4 personer.

Det skal du bruge:

Udhulet agurk

  • 1 lige agurk

Persilleperler

  • 3 dl solsikkeolie
  • rester fra agurken
  • 40 g bredbladet persille
  • 1 g salt
  • 1½ g agar agar

Citroncreme

  • 150 g tofu (silken)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • ½ tsk. salt

Pynt

  • 1 bakke karse

Sådan gør du:

  1. Skræl agurk, og skær 4 klodser fra midten på 4 cm i tykkelse. Udhul midten af skiverne. Gem rester og skræl til persilleperlerne.
  2. Gem agurkeklodserne på køl.
  3. Kom olie i en plastikbøtte, og sæt den på frys i 3 timer. Kom resterne fra agurken i en juicer.
  4. Sigt juicen, og blend den med persille i 4-5 min. på fuld hastighed. Sigt i en finmasket sigte.
  5. Vej juicen op. Du skal bruge 150 g og 1½ g agar agar. Mangler du lidt agurkesaft, kan du tilsætte vand.
  6. Kog juicen op med agar agar, og tilsæt salt. Lad det koge i 1 min. Træk til side og vent, til juicen er 80 grader.
  7. Sug juicen op i en pipette, og dryp små perler ned i den kolde olie. Brug al juicen.
  8. Lad perlerne sætte sig i 15 min. på køl og sigt herefter olien fra. Du kan skylle persilleperlerne under koldt vand for at få den overskydende olie af. Kom i en lille plastikbøtte.
  9. Blend alle ingredienser til en glat citroncreme med en stavblender. Gem på køl.
  10. Fyld 1 cm citroncreme i agurkeklodserne. Dæk cremen med persilleperler, og pynt med karse.
  11. Servér på to små tallerkener.