Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Torsk med linser og vaniljeolie

Enkel og fin anretning - en opskrift som egner sig til forret eller frokost.

Torsk med linser og vaniljeolie

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

belugalinser 2 dl
olivenolie, mild, eller vindruekerneolie, 6 spsk.
vaniljestang ¼ polynesisk
citron ½
honning 1 tsk.
torskefilet 400 g
salt og peber
hvidkål 2 håndfulde, fintsnittet

Sæt ovnen på 200°. Kog linser efter anvisning. Kom olie, vaniljekorn og vaniljestang i en lille gryde, og lad det blive gennemvarmt.

Tag det fra varmen, og lad det stå. Lige før spisning tages vaniljestangen op, og olien smages til med citronsaft, honning og salt. Læg torskefileterne i bunden af en ildfast form. Drys salt og peber over.

Tag et stykke bagepapir, krøl det let sammen, skyl det under den kolde hane, og dæk fisken med det fugtige papir. Bag fisken i ca. 6 minutter.

Relaterede Artikler