Torsk med glaskål, agurk og sesam

En appetitlig lille fiskeanretning med sprødt tilbehør.

torsk opskrift med glaskål agurk og sesam

© Anders Schønnemann

Appetitlig lille fiskeanretning, hvor den lidt oversete glaskål giver et lækkert sprødt modspil til den bagte fisk.

Opskrift til 4 personer.

Du skal bruge:

  • 400 g torskefilet uden skind og ben
  • ½ lille glaskål
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. citron- eller limesaft
  • ½ agurk
  • 2 tsk. sesam
  • Salt og peber
  • Olivenolie

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 180°.
  • Skær torsken i 4 passende stykker, og læg den på et stykke bagepapir. Krydr med salt og peber, og bag torsken i ovnen i ca. 10 minutter, til den deler sig i flager, når du trykker på den med en finger.
  • Skræl glaskålen, og skær den hårde ende af. Skær glaskål i tynde strimler med et juliennejern. Marinér i olie og citronsaft.
  • Skær agurken i strimler med et juliennejern.
  • Fordel torsken i små skåle, og top med glaskål og agurk. Drys med sesam, krydr med salt og peber, og dryp lidt olivenolie over.

Relaterede Artikler