Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tarte Tartin med julesalat og gedeost

Serveres oftes som en dessert med æbler. Her laver vi den i stedet med julesalat, hvilket giver en helt ny dimension.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

julesalat 3-4 stk.
smør 30 g
sukker 2 spsk.
salt og peber
gedeost 200 g
butterdejsplader 3-4 stk.
optøede blandede urter

• Sæt ovnen på 200°.
• Flæk julesalaten på langs.
• Læg bagepapir i en passende ildfast form.
• Kom smør og sukker i bunden af formen - på bagepapiret.
• Læg julesalat herpå med den skårne side nedad.• Skær gedeost i skiver, og fordel over julesalaten.
• Krydr med salt og peber.
• Læg dejpladerne ved siden af hinanden, og pres sammen, så du får et stort aflangt stykke. Pres det let, så det passer i størrelse med formen. Der skal være dej nok at putte ned langs kanterne.
• Sæt i ovnen i 35 min.
• Lad tærten køle af i fem min.
• Vend tærten ud af formen, så bunden er øverst.
• Servér med urter.

Relaterede Artikler