© Anders Schønnemann

Tarte Tartin med julesalat og gedeost

Serveres oftes som en dessert med æbler. Her laver vi den i stedet med julesalat, hvilket giver en helt ny dimension.

Opskrift til 4 personer

julesalat 3-4 stk.
smør 30 g
sukker 2 spsk.
salt og peber
gedeost 200 g
butterdejsplader 3-4 stk.
optøede blandede urter

• Sæt ovnen på 200°.
• Flæk julesalaten på langs.
• Læg bagepapir i en passende ildfast form.
• Kom smør og sukker i bunden af formen - på bagepapiret.
• Læg julesalat herpå med den skårne side nedad.• Skær gedeost i skiver, og fordel over julesalaten.
• Krydr med salt og peber.
• Læg dejpladerne ved siden af hinanden, og pres sammen, så du får et stort aflangt stykke. Pres det let, så det passer i størrelse med formen. Der skal være dej nok at putte ned langs kanterne.
• Sæt i ovnen i 35 min.
• Lad tærten køle af i fem min.
• Vend tærten ud af formen, så bunden er øverst.
• Servér med urter.