Tartar med sild, urtemayo og nye kartofler

Vild med sild? Så prøv en tatar af to af dine favoritsild. Det smager skønt samme med nye kartofler og urtemayonnaise.

© Anders Schønnemann

4- 6 personer Urtemayonaise: salt 1 tsk. groft sennep 1 tsk. pasteuriserede æggeblommer 2 stk. olivenolie eller vindruekerneolie 11⁄2 dl citron 1/2 friskkværnet peber krydderurter 1 bundt, fx persille, dild eller purløg marinerede sild 125 g røde krydrede sild 125 g rødløg 1 stk. kapers 1-2 spsk. citron 1 stk. ubehandlet nye kartofler 4-6 stk. kogte og pillede rugbrød 4-6 skiver • Kom salt, sennep og æggeblommer i en skål, og pisk med en elpisker. Tilsæt olien gradvis, og pisk, indtil det får en tyk konsistens. smag til med citronsaft og peber. • Skyl og slyng krydderurterne tørre. Tag lidt fra til pynt. • Hak krydderurterne helt fint, og vend med mayonnaise. • Hak de to slags sild helt fint. Hak rødløget – tag lidt fra til pynt. Vend sild med rødløg, kapers og reven citronskal. • Skær kartoflerne i skiver. Anret på brødet: sildetatar og kartofler. Top med mayonnaise og løg, og pynt med krydderurter.

Relaterede Artikler