
Tartar med sild, urtemayo og nye kartofler
Vild med sild? Så prøv en tatar af to af dine favoritsild. Det smager skønt samme med nye kartofler og urtemayonnaise.
AfLone Kjær
Tartar med sild, urtemayo og nye kartofler
4- 6 personer
Det skal du bruge:
Urtemayonaise:
- salt 1 tsk. groft
- sennep 1 tsk.
- pasteuriserede æggeblommer 2 stk.
- olivenolie eller vindruekerneolie 11⁄2 dl
- citron 1/2
- friskkværnet peber
krydderurter 1 bundt, fx persille, dild eller purløg
marinerede sild 125 g
- røde krydrede sild 125 g
- rødløg 1 stk.
- kapers 1-2 spsk.
- citron 1 stk. ubehandlet
- nye kartofler 4-6 stk. kogte og pillede
- rugbrød 4-6 skiver
Sådan gør du:
- Kom salt, sennep og æggeblommer i en skål, og pisk med en elpisker. Tilsæt olien gradvis, og pisk, indtil det får en tyk konsistens. smag til med citronsaft og peber.
- Skyl og slyng krydderurterne tørre. Tag lidt fra til pynt.
- Hak krydderurterne helt fint, og vend med mayonnaise.
- Hak de to slags sild helt fint. Hak rødløget – tag lidt fra til pynt. Vend sild med rødløg, kapers og reven citronskal.
- Skær kartoflerne i skiver. Anret på brødet: sildetatar og kartofler. Top med mayonnaise og løg, og pynt med krydderurter.