Toast med svampe og gedeost
© Tia Borgsmidt

Svampetoast: En anderledes og velsmagende forret

Servér denne velsmagende toast med gedeost, hvidløgsconfit og gedeost som forret til en middag eller spis den som en let frokost.

Svampetoast med hvidløgsconfit og gedeost

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

    Hvidløgsconfit

    • 10 fed hvidløg
    • 1 kviste frisk rosmarin
    • Olivenolie

    Svampe

    • 250 g svampe, gerne forskellige slags
    • 1 spsk. olivenolie
    • kviste frisk timian
    • 1 spsk. balsamicoeddike
    • Flagesalt og peber

    Toast

    • 2 skiver surdejsbrød
    • 12 g smør
    • 50 g blød gedeost
    • Lidt frisk timian til pynt

    Sådan gør du:

    Hvidløgsconfit

    1. Pil hvidløgene og fordel dem i et lille ovnfast fad.
    1. Læg rosmarin ved og hæld olie over, så det dækker.
    1. Bag i ovnen ved 150º i ca. 1 time. De må endelig ikke blive for brankede

    Svampe

    1. Børst svampene rene med en pensel og skær de store i mindre stykker.
    1. Varm olien på en pande, og rist svampene med timian ved god varme.
    1. Hæld lidt balsamicoeddike over og lad det fordampe.
    1. Smag til med salt og peber

    Toast

    1. Smelt smørret på en pande og rist brødskiverne på begge sider.

    Servering

    1. Tag 4 fed hvidløg op af olien og “smør” dem ud på brødskiverne.
    1. Top med gedeost og dernæst med svampe.
    1. Pynt med frisk timian
    • Opbevares de confiterede hvidløg i olien, er de konserveret og holder sig derfor længe.

    LÆS OGSÅ