Forretten på årets sidste aften er smørbagte briocheboller toppet med cremet hummer og kaviar. Har du først bagt brioche bollerne og rørt mayonnaisen, er det nemt at lave den lækre forret. Vi bruger jomfruhummerhaler, men du kan sagtens bruge to kogte og pillede hummere i stedet.
Det skal du bruge
Briocheboller
En blød fransk bolle med rigeligt smør er uimodståelig og perfekt til hummer. Bollerne kan sagtens bages dagen før, da de ristes i smør inden servering.
½ dl sødmælk
20 g gær
50 g sukker
½ tsk. flagesalt
2 æg
Ca. 300 g hvedemel
225 g smør
1 æg til pensling
Citronmayonnaise
En hjemmerørt mayonnaise er cremet og et godt udgangspunkt for det lækre fyld med hummer.
Ca. 1 dl mayonnaise:
2 pasteuriserede
æggeblommer
½ tsk. dijonsennep
½ tsk. flagesalt
2 spsk. citronsaft
Revet skal af 1 ubehandlet citron
1 dl olivenolie (er du ikke vild med smagen af olivenolie, så brug en mere smagsneutral olie)
Peber
Hummer a la creme
1 dl citronmayonnaise
1 dl cremefraiche, 38 %
1 bundt dild
Revet skal af 1 citron
Flagesalt og peber
500 g jomfruhummerhaler/alternativt 2 hummere, kogte og pillede
10 g smør
Servering
4 briocheboller
25 g smør til stegning
2 hjertesalater
Kaviar
Dild til pynt
Sådan gør du
Briocheboller
Lun mælken til fingervarm, og hæld den i en skål. Opløs gæren heri.
Tilsæt sukker, salt og æg, og rør dernæst 200 g mel i lidt ad gangen.
Rør dejen på en røremaskine i ca. 10 min.
Tilsæt smørret, mens maskinen kører, og tilsæt gradvist resten af melet.
Rør, til dejen er glat og skinnende, og smørret er optaget.
Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 2 timer.
Den skal hæve til ca. dobbelt størrelse.
Slå dejen ned på et meldrysset bord, og del den i 12 lige store dele.
Tril til boller, og læg dem i en bradepande med bagepapir.
Lad dem hæve tildækket i ca. 1 time.
Pensl med sammenpisket æg, og bag dem ved 180° i ca. 20 min., til de er gyldne.
Afkøl bollerne på en bagerist.
Citronmayonnaise
Pisk æggeblommer med sennep, salt og citronsaft og -skal.
Spæd gradvist til med olien, mens der piskes, indtil du har en tyk og cremet mayonnaise.
Smag evt. til med mere citron og peber.
Hummer a la creme
Rør citronmayonnaise med cremefraiche og hakket dild.
Smag cremen til med revet citronskal, flagesalt og peber.
Pil skallerne af jomfruhummerhalerne.
Smelt smørret på en pande, og steg halerne et minut.
Tag halerne af panden, og afkøl.
Halvér briochebollerne.
Smelt smørret på en pande, og rist briochebollerne på skærefladerne, til de er gyldne.
Lad dem afdryppe på et stykke fedtsugende papir.
Skyl salaten, og slyng den tør.
Servering
Vend de stegte jomfruhummerhaler i dressingen.
Top briochebollerne med hjertesalat og hummerfyld.