
Surdejsbrød med smørristede grøntsager og kold hollandaisecreme
Forkæl ganen med denne opskrift på en indbydende og uhøjtidelig sandwich lavet på lækre og velsmagende råvarer.
AfLone Kjær
Surdejsbrød med smørristede grøntsager og kold hollandaisecreme
4 Personer
Denne ret er let at lave og velsmagende både til frokost og som et let aftensmåltid.
Det skal du bruge:
Smørristede grøntsager
- 4-8 små gulerødder
- 1/4 blomkål
- 1 squash
- 100 g spinat
- 200 g ærter i bælg
- 25 g smør
- 4 kviste bredbladet persille
- Flagesalt og peber
Kold hollandaise
- 150 g smør
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- Saften af 1 citron
- Flagesalt og peber
- 1 dl cremefraiche, 38 %
- 4 skiver surdejsbrød
Sådan gør du:
Smørristede sommergrøntsager
- Skur gulerødderne, og halvér dem på langs hvis de er små. Ellers skæres de i skiver.
- Lad gerne lidt af toppen blive på.
- Fjern de yderste blade og det nederste af stokken fra blomkålen.
- Skær blomkål i små buketter.
- Skær squash i tern.
- Skyl spinaten.
- Bælg ærterne.
- Smelt smørret på en pande, og rist alle grøntsagerne – vent med spinat og ærter – ved god varme, til de er møre, men stadig har lidt bid.
- Tilsæt spinat, og lad den lige netop falde sammen.
- Vend med ærter.
- Skyl og hak persillen, og vend med grøntsagerne.
- Krydr med flagesalt og peber, og tag grøntsagerne af panden.
Kold hollandaise
- Smelt smørret – det må ikke brune.
- Pisk æggeblommer og citronsaft sammen i en tykbundet gryde over svag varme.
- Når det begynder at tykne, spædes gradvist til med klaret smør.
- Pisk godt i saucen, og tag gryden af varmen, når den tykner lidt.
- Smag til med flagesalt og peber.
- Afkøl saucen lidt, og rør med cremefraiche.
Servering:
- Rist brødskiverne, og top med smørristede grøntsager og kold hollandaisecreme.