Crostini med stegt zucchini, gedefeta og urter

Start aftenen med disse nemme brød og et godt glas vin.

Ristet brød med gedefeta og zucchini

Ristet brød med gedefeta og zucchini skærper appetitten. Håndflettet kurv i naturlig ask fra Lillerød, bambuskurve fra Søstrene Grene, akrylvinglas fra Rice.

© Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær

Crostini med stegt zucchini, gedefeta og urter

4 personer

Jeg elsker en lille appetizer til et glas vin, og disse crostini er nemme at lave – også på stranden – for både brød og zucchini kan tilberedes i forvejen.

Det skal du bruge:

  • 4 skiver flute
  • Olivenolie til pensling
  • 1 zucchini
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • Revet skal af 1 citron
  • Flagesalt og peber
  • 75 g gedefeta
  • Frisk basilikum eller andre urter

Sådan gør du:

  1. Pensl brødet med olien, og grill det på en varm grillpande. Lad det afkøle, og pak det i bagepapir til at tage med.
  2. Halvér zucchinien, og skær den i lange strimler.
  3. Pres hvidløget.
  4. Varm olien på en slip let-pande, og steg zucchinierne med hvidløg, til de er møre, men stadig har lidt bid. Ryst panden godt undervejs.
  5. Smag til med revet citronskal, salt og peber.
  6. Afkøl zucchinien, og kom den i en beholder med låg.
  7. Inden servering toppes brødene med stegt zucchini, smuldret gedefeta og frisk basilikum.