Start aftenen med disse nemme brød og et godt glas vin.
Af
Lone Kjær
— 01. juli 2021
Ristet brød med gedefeta og zucchini skærper appetitten. Håndflettet kurv i naturlig ask fra Lillerød, bambuskurve fra Søstrene Grene, akrylvinglas fra Rice.
Jeg elsker en lille appetizer til et glas vin, og disse crostini er nemme at lave – også på stranden – for både brød og zucchini kan tilberedes i forvejen.
Det skal du bruge:
4 skiver flute
Olivenolie til pensling
1 zucchini
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
Revet skal af 1 citron
Flagesalt og peber
75 g gedefeta
Frisk basilikum eller andre urter
Sådan gør du:
Pensl brødet med olien, og grill det på en varm grillpande. Lad det afkøle, og pak det i bagepapir til at tage med.
Halvér zucchinien, og skær den i lange strimler.
Pres hvidløget.
Varm olien på en slip let-pande, og steg zucchinierne med hvidløg, til de er møre, men stadig har lidt bid. Ryst panden godt undervejs.
Smag til med revet citronskal, salt og peber.
Afkøl zucchinien, og kom den i en beholder med låg.
Inden servering toppes brødene med stegt zucchini, smuldret gedefeta og frisk basilikum.