© Anders Schønnemann

Sommersalat med grillede jomfruhummere og limemayonaise

Jomfruhummere kalder på en god mayonnaise og en sprød let salat.

Sommersalat med grillede jomfruhummere og limemayonaise

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Sommersalat

  • ½ bakke blandede salater
  • ½ hjertesalat
  • ¼ stk. galiamelon
  • ½ stk. agurk
  • 100 g friskbælgede ærter

Limemayonnaise

  • 1 stk. æggeblommer
  • ½ tsk. sennep
  • ½ dl olivenolie
  • ½ stk. lime
  • ½ fed hvidløg
  • salt og peber

Jomfruhummer

  • 6 stk. jomfruhummere
  • 25 g smør
  • ½ bundt persille
  • salt og peber
  • ½ stk. lime

Sådan gør du

Sommersalat

  1. Skyl salaterne, og slyng dem tørre.
  1. Halvér melonen, fjern kernerne med en ske, og skær melonen i små tern.
  1. Skær agurken i brede spåner med en kartoffelskræller.
  1. Anret salat med melon, agurk og ærter.

Limemayonnaise

  1. Pisk æggeblommer med sennep.
  1. Tilsæt olien gradvist, mens der piskes til en fast konsistens.
  1. Smag mayonnaisen til med limesaft, presset hvidløg, salt og peber.

Jomfruhummer

  1. Læg jomfruhummerne i et smurt fad, som tåler at komme på grillen.
  1. Fordel smør og hakket persille over, og krydr med salt og peber.
  1. Steg jomfruhummerne under grillens låg i 5-8 min.
  1. Tag dem af varmen, og lad dem hvile et par minutter, inden de servers med limebåde, sommersalat og limemayonnaise.