Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sommerens bedste rejemad

Der er ikke meget, der kan slå en ordentlig rejemad på en sommeraften. Især ikke, når den bliver serveret med rømørejer, gedefeta og sprød salat.

© Pia Enghild

Opskrift til 4 personer

surdejsbrød 4 skrå skiver (ca.100 g)
smør 50 g
aflangt chalotteløg 1 stk. (ca. 50 g), pillet
radiser 4 stk., rensede
mini-romaine- eller hjertesalat 4-8 blade
rødbedeblade en håndfuld
rømørejer eller fjordrejer 160 g, pillede
gedefeta 75 g
olivenolie 2 spsk.
groft salt ¼ tsk. fx Læsø-sydesalt
friskkværnet peber

Rist brødskiverne gyldne i smør på en pande.

Skær gedefetaen i trekanter med en varm, skarp kniv.

Snit løg og radiser i tynde skiver, og anret dem sammen med salat, rejer og ost på de ristede brødskiver.

Stænk rejemadderne med olie, drys med salt og peber, og servér.

Tip: Du kan også røre olivenolien sammen med ¼ fed presset hvidløg, hvis du er til lidt mere bid.

Fisketallerken, Etheral, fra Wedgewood, vinglas fra Luigi Bormiolo.

Relaterede Artikler