
Sommerens bedste rejemad
Der er ikke meget, der kan slå en ordentlig rejemad på en sommeraften. Især ikke, når den bliver serveret med rømørejer, gedefeta og sprød salat.
AfOpskrift til 4 personer
surdejsbrød 4 skrå skiver (ca.100 g)
smør 50 g
aflangt chalotteløg 1 stk. (ca. 50 g), pillet
radiser 4 stk., rensede
mini-romaine- eller hjertesalat 4-8 blade
rødbedeblade en håndfuld
rømørejer eller fjordrejer 160 g, pillede
gedefeta 75 g
olivenolie 2 spsk.
groft salt ¼ tsk. fx Læsø-sydesalt
friskkværnet peber
Rist brødskiverne gyldne i smør på en pande.
Skær gedefetaen i trekanter med en varm, skarp kniv.
Snit løg og radiser i tynde skiver, og anret dem sammen med salat, rejer og ost på de ristede brødskiver.
Stænk rejemadderne med olie, drys med salt og peber, og servér.
Tip: Du kan også røre olivenolien sammen med ¼ fed presset hvidløg, hvis du er til lidt mere bid.
Fisketallerken, Etheral, fra Wedgewood, vinglas fra Luigi Bormiolo.