Sommerens bedste rejemad

Der er ikke meget, der kan slå en ordentlig rejemad på en sommeraften. Især ikke, når den bliver serveret med rømørejer, gedefeta og sprød salat.

© Pia Enghild

Opskrift til 4 personer

surdejsbrød 4 skrå skiver (ca.100 g)
smør 50 g
aflangt chalotteløg 1 stk. (ca. 50 g), pillet
radiser 4 stk., rensede
mini-romaine- eller hjertesalat 4-8 blade
rødbedeblade en håndfuld
rømørejer eller fjordrejer 160 g, pillede
gedefeta 75 g
olivenolie 2 spsk.
groft salt ¼ tsk. fx Læsø-sydesalt
friskkværnet peber

Rist brødskiverne gyldne i smør på en pande.

Skær gedefetaen i trekanter med en varm, skarp kniv.

Snit løg og radiser i tynde skiver, og anret dem sammen med salat, rejer og ost på de ristede brødskiver.

Stænk rejemadderne med olie, drys med salt og peber, og servér.

Tip: Du kan også røre olivenolien sammen med ¼ fed presset hvidløg, hvis du er til lidt mere bid.

Fisketallerken, Etheral, fra Wedgewood, vinglas fra Luigi Bormiolo.

Relaterede Artikler