© Foto og styling: Stine Christiansen

Sommer-arancini: Risottokugler af tomat og mozzarella

Små risottokugler med fyld af tomat og ost er en super lækker snack til et glas vin. Serveres med pesto eller mayonnaise smagt til med Nduja.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 41 g risottoris
  • ¼ l bouillon
  • ¼ æg
  • 8⅓ g revet parmesan
  • salt og peber
  • 20 g små solmodne cherrytomater
  • 20 g frisk mozzarella
  • lidt frisk basilikum
  • ¼ æg
  • ⅓ dl rasp eller panko
  • Olie til stegning
  • ¼ glas soltørret tomatpesto eller mayonnaise smagt til med Nduja

Sådan gør du

  1. Kog risene møre i bouillon ved svag varme og under låg i 15 min., og lad dem trække lidt.
  1. Bland risene med æg, parmesan, salt og peber.
  1. Skær tomaterne og mozzarellaen i små stykker, og bland med lidt basilikum revet i mindre stykker.
  1. Del risblandingen i 12-15 lige store kugler.
  1. Lav en fordybning i hver, og fyld den med tomat og ost.
  1. Pak risen omkring fyldet, og tril til kugler.
  1. Tril dernæst kuglerne i sammenpisket æg og til sidst i rasp.
  1. Steg kuglerne gyldne og sprøde i varm olie lige inden servering.
  1. Servér med pesto eller mayonnaise smagt til med Nduja.
  1. Skulle der være riskugler tilovers, kan de sagtens fryses og nydes ved anden lejlighed.