© Anders Schønnemann

Skånsk citronsild

Skånske sild, møre af eddikelagen, men med bid. Lækker citroncreme over.

Opskrift til 4 personer

sildefileter 400 g
vand 4 dl
lagereddike 2 dl
fint salt 2 tsk.
dild en håndfuld
hvide peberkorn 1 tsk.
mayonnaise 1 dl
kærnemælk 1 dl
økologisk citron 1 stk.
dild 2 spsk., hakket

Frys sildefileterne i 24 timer, og optø dem så i køleskab. Det er nødvendigt med rå fisk, der ikke skal varmebehandles.

Træk skindet af sildefileterne, og del dem i enkelte fileter.

Bland eddike, vand, salt, dild og peberkorn sammen til lagen, og hæld i en form. Kom silden heri, og dæk med film. Lad stå i køleskab i et døgn.

Pisk mayonnaise og kærnemælk sammen, og kom revet skal fra hele citronen og saft fra en halv heri sammen med mere dild.

Tag silden op af lagen, og dæk den med cremen. Lad trække et døgn, eller servér straks.