Saltet torsk med koriandercreme og stenbiderrogn

Kombinationen af den saltede torsk, koriandercremen og stenbiderrognen er fuldstændig uimodståelig. Retten er nem at lave, og husk, at torsken skal tilberedes dagen før.

Nem forret: Saltet torsk med koriandercreme og stenbiderrogn
© Tia Borgsmidt

Saltet torsk ledsages af en koriandercreme og årets første stenbiderrogn.Middagstallerken fra Royal Copenhagen, frokosttaller-kener fra keramiker Helle Hansen og Tina Marie Cph, keramikskåle fra Lone Schubert, vandglas fra Holmegaard, vinglas fra La Table D’Eglantine, bestik fra Gense og mundservietter fra Søstrene Grene

Saltet torsk med koriandercreme og stenbiderrogn

2 personer

Det skal du bruge

Saltet torsk

  • 150 g torskefilet uden skind og ben (bed fiskehandleren om et pænt, regulært stykke)
  • 1 spsk. limesaft
  • ½ tsk. flagesalt
  • ½ tsk. sukker

Koriandercreme

  • ½ dl piskefløde
  • 1 spsk. cremefraiche, 38 %
  • ½ rødløg
  • 5 stilke frisk koriander
  • 1 tsk. grovkornet dijon-sennep
  • Flagesalt og peber
  • ½ agurk
  • 50 g stenbiderrogn
  • Lidt rugbrødschips

Sådan gør du

  1. Læg fisken på et stykke husholdningsfilm. Fordel limesaft, salt og sukker jævnt på fisken, og pak den ind. Læg fisken på køl til næste dag.
  2. Kom piskefløde i en skål, og pisk den tyk. Tilsæt cremefraiche, og pisk til en creme. Pil og hak løget. Skyl og hak koriander. Gem lidt til pynt.
  3. Vend flødefraiche med sennep, rødløg og koriander. Smag til med flagesalt og peber.
  4. Skær agurken i brede strimler med en tyndskræller.
  5. Fjern filmen fra fisken, og skær den i tynde skiver.
  6. Anret fisken i skåle, og top med koriandercreme, stenbiderrogn, agurkestrimler og rugbrødschips. Pynt med koriander.