Forret Røget ørred-rilette med krydderurter Fungerer perfekt som en hapser eller som en ret på frokostbordet! Af Gitte Heidi Rasmussen — 28. januar 2021 Varmrøget laks bliver rørt med mayonnaise og hakkede krydderurter og serveres med radiser og rugbrød. © Stine Christiansen Røget ørred-rillette 4-6 personer Det skal du bruge: 250 g varmrøget ørred eller laks 3 spsk. mayonnaise 1 spsk. hakket frisk estragon 1 spsk. hakket persille 1 spsk. klippet purløg 2 spsk. ristede mandelflager Saft fra 1⁄2 citron Salt og peber 1 bdt. radiser 3-4 tynde skiver rugbrød Sådan gør du: Bræk ørreden i mindre stykker. Brug fingrene eller en gaffel. Bland med mayonnaise, krydderurter, mandelflager og citronsaft. Smag til med salt og peber. Halvér 3 af radiserne, og skær resten i fine, tynde skiver. Læg en kugle rillette på hver tallerken sammen med en halv ristet skive rugbrød og en halv radise. Pynt rilletten med tynde skiver radise og lidt friske urter, og servér. TIP: Kan også anrettes på brødet. Relateret Hovedret Rødspætter med fennikel, radiser og kaperssmør Hovedret Lav en velsmagende "rødder au vin" og skær ned på kødet Forret Ceviche med sprøde agurker, dild og spicy chili Forret Råmarineret torsk med sprød agurkesalat Forret Majroer serveret med muslingesaft og dildolie Forret Burrata med grillede radiser og grøn olie af vilde urter