Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Røget ørred-rilette med krydderurter

Fungerer perfekt som en hapser eller som en ret på frokostbordet!

© Stine Christiansen - Varmrøget laks bliver rørt med mayonnaise og hakkede krydderurter og serveres med radiser og rugbrød.

Røget ørred-rillette

4-6 personer

Det skal du bruge:

  • 250 g varmrøget ørred eller laks
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. hakket frisk estragon
  • 1 spsk. hakket persille
  • 1 spsk. klippet purløg
  • 2 spsk. ristede mandelflager
  • Saft fra 1⁄2 citron
  • Salt og peber
  • 1 bdt. radiser
  • 3-4 tynde skiver rugbrød

Sådan gør du:

  1. Bræk ørreden i mindre stykker. Brug fingrene eller en gaffel.
  2. Bland med mayonnaise, krydderurter, mandelflager og citronsaft.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Halvér 3 af radiserne, og skær resten i fine, tynde skiver.
  5. Læg en kugle rillette på hver tallerken sammen med en halv ristet skive rugbrød og en halv radise.
  6. Pynt rilletten med tynde skiver radise og lidt friske urter, og servér.

TIP: Kan også anrettes på brødet.