Rødbedesymfoni med kaviar

Denne ret er en uimodståelig kombination af bagte rødbeders sødme, sprøde rå rødbeder, dildolie og lidt luksus i form af kaviar.

4 personer

INGREDIENSER:

RØDBEDER

500 g aflange rødbeder 2 spsk. olivenolie flagesalt saft af 1⁄2 citron

DILDOLIE

1 stort bundt dild 1 tsk. flagesalt 1 dl olivenolie 1 lille glas belugakaviar

SÅDAN GØR DU:

RØDBEDER

• Skræl rødbederne. Skær 2/3 i mundrette stykker og vend med olien. Fordel rødbederne på en bageplade med bagepapir og krydr med salt. Bag rødbederne i ovnen ved 180° i ca. 20 min. • Skær resten af rødbederne i brede spåner med en kartoffelskræller.

DILDOLIE

Skyl dilden og slyng den tør. Hak dilden. • Lun olien, som skal være fingervarm, og kom den i en blender sammen med dild og salt. Blend i ca. 2 min. • Hæld olien til afdrypning i en sigte med et kaffefilter, inden den hældes på en flaske. • Anret de to slags rødbeder på tallerkner. Top med kaviar, og dryp dildolie over.

Relaterede Artikler