Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Rødbedesymfoni med kaviar

Denne ret er en uimodståelig kombination af bagte rødbeders sødme, sprøde rå rødbeder, dildolie og lidt luksus i form af kaviar.

4 personer

INGREDIENSER:

RØDBEDER

500 g aflange rødbeder
2 spsk. olivenolie flagesalt
saft af 1⁄2 citron

DILDOLIE

1 stort bundt dild
1 tsk. flagesalt
1 dl olivenolie
1 lille glas belugakaviar

SÅDAN GØR DU:

RØDBEDER

• Skræl rødbederne. Skær 2/3 i mundrette stykker og vend med olien. Fordel rødbederne på en bageplade med bagepapir og krydr med salt. Bag rødbederne i ovnen ved 180°
i ca. 20 min.
• Skær resten af rødbederne i brede spåner med en kartoffelskræller.

DILDOLIE

Skyl dilden og slyng den tør. Hak dilden.
• Lun olien, som skal være fingervarm, og kom den i en blender sammen med dild og salt. Blend i ca. 2 min.
• Hæld olien til afdrypning i en sigte med et kaffefilter, inden den hældes på en flaske.
• Anret de to slags rødbeder på tallerkner. Top med kaviar, og dryp dildolie over.

Relaterede Artikler