Rødbedesymfoni med kaviar

Denne ret er en uimodståelig kombination af bagte rødbeders sødme, sprøde rå rødbeder, dildolie og lidt luksus i form af kaviar.

4 personer

INGREDIENSER:

RØDBEDER

500 g aflange rødbeder
2 spsk. olivenolie flagesalt
saft af 1⁄2 citron

DILDOLIE

1 stort bundt dild
1 tsk. flagesalt
1 dl olivenolie
1 lille glas belugakaviar

SÅDAN GØR DU:

RØDBEDER

• Skræl rødbederne. Skær 2/3 i mundrette stykker og vend med olien. Fordel rødbederne på en bageplade med bagepapir og krydr med salt. Bag rødbederne i ovnen ved 180°
i ca. 20 min.
• Skær resten af rødbederne i brede spåner med en kartoffelskræller.

DILDOLIE

Skyl dilden og slyng den tør. Hak dilden.
• Lun olien, som skal være fingervarm, og kom den i en blender sammen med dild og salt. Blend i ca. 2 min.
• Hæld olien til afdrypning i en sigte med et kaffefilter, inden den hældes på en flaske.
• Anret de to slags rødbeder på tallerkner. Top med kaviar, og dryp dildolie over.