Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Rødbeder med peberrodsmayonnaise og speltpops

Fristende og lækker er den lille snackanretning til hver enkelt gæst. Dyp de skinkesvøbte rødbeder i lidt peberrodsmayo og så sprøde pops til sidst.

© Pia Enghild

Snack til 4 personer

perlespelt ½ dl
rapsolie 3 dl, gerne smagsneutral
past. æggeblommer 2 stk. (2 spsk.)
fint salt 1 nip
olivenolie 1 dl
risvineddike 1 tsk., eller hvidvinseddike
frisk peberrod 4 tsk., fintrevet
babyrødbeder 4 stk., med top
olivenolie 1 spsk.
lufttørret skinke 4 tynde skiver, fx seranoskinke
frisk purløg 10 strå, snittet i stave
havsalt fx Læsø sydesalt

Varm ovnen op til 125°.
Skyl perlespelten, og kog den efter anvisningen. Hæld spelten i en si, og brus den over med koldt vand. Spred de kogte spelt ud på en plade med bagepapir, og tør dem midt i ovnen i ca. 1 time.

Varm olien op i en sauterpande til ca. 190° – mål temperaturen med et stegetermometer. Steg de tørrede perlespelt lidt ad gangen. Det varer kun et øjeblik, løft så den “poppede” spelt op med en hulske og lad den dryppe af på fedtsugende papir.

Pisk æggeblommerne seje med salt. Pisk olien i lidt efter lidt og til sidst eddiken. Fordel friskreven peberrod på toppen, og smag til.

Skær lidt af toppen af rødbederne, skrub dem grundigt, og skær de små rødder i kvarte.

Lad olien blive varm i en pande, og steg rødbederne i ca. 3 min. Vær forsigtig, når du vender dem, så de ikke taber den lille top.

Skær hver skinkeskive i 4 strimler, svøb dem om de sprøde rødbeder, og pynt med purløg.

Server snacken portionsvis, så gæsterne kan dyppe rødbederne i peberrodsmayonnaise og efterfølgende i speltpops. Rund smagen af med et drys havsalt.

Service fra Ditte Fischer og glas, Difference, fra Orrefors.

Relaterede Artikler