Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Rimmet laks med blomkålscrudité

Når fisk rimmes - krydres med lidt salt og sødt - får den en utrolig delikat smag.

© Anders Schønnemann

Laksen tilberedes, dagen før den skal serveres. Er du ikke til laks, så prøv med torsk i stedet.

4 personer

Rimmet laks
laksefilet 500 g i ét helt stykke
fint salt 3 tsk.
flydende honning 1 spsk.

Blomkålscrudité
blomkål 1 stk. lille
parmesanost 50 g
ubehandlet citron 1 stk., reven skal heraf
kapers 1-2 spsk.
olivenolie 2 spsk.

Karsecreme
yoghurt naturel 1 dl
mayonnaise 1 spsk.
sød sennep 1 spsk.
karse 1 bakke
salt og peber

Tilbehør Brød

• Læg laksen med skindsiden nedad i et fad.
• Drys kødsiden med salt, og dryp honningen over.
• Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil laksen
i køleskabet til næste dag.
• Del blomkålen i helt små buketter, og vend dem med reven parmesanost, citronskal, kapers og olivenolie.
• Smag til med salt og peber.
• Rør yoghurt med mayonnaise og sennep. Tilsæt karse, gem lidt til pynt, og krydr med salt og peber.
• Skær laksen i tynde skiver, anret på tallerkener med blomkålscrudité, og dryp karsecreme over.
• Pynt med resten af karsen, og servér med brød.

Relaterede Artikler