Rimmet laks med blomkålscrudité

Når fisk rimmes - krydres med lidt salt og sødt - får den en utrolig delikat smag.

Rimmet laks med blomkålscrudité © Anders Schønnemann

Rimmet laks med blomkålscrudité

Her finder du opskriften på lækker rimmet laks med blomkålscrudité! Når fisk rimmes - krydres med lidt salt og sødt - får den en utrolig delikat smag. Laksen tilberedes, dagen før den skal serveres.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Personer

Rimmet laks

  • 250 g laksefilet i ét helt stykke
  • 1½ tsk. fint salt
  • ½ spsk. flydende honning
  • salt og peber

Blomkålscrudité

  • ½ stk. blomkål, lille
  • 25 g parmesanost
  • ½ stk. revet citronskal (ubehandlet citron)
  • ½ spsk. kapers
  • 1 spsk. olivenolie

Karsecreme

  • ½ dl yoghurt naturel
  • ½ spsk. mayonnaise
  • ½ spsk. sød sennep
  • ½ bakke karse

Tilbehør

  • brød

Sådan gør du:

  • Læg laksen med skindsiden nedad i et fad.
  • Drys kødsiden med salt, og dryp honningen over.
  • Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil lakseni køleskabet til næste dag.
  • Del blomkålen i helt små buketter, og vend dem med reven parmesanost, citronskal, kapers og olivenolie.
  • Smag til med salt og peber.
  • Rør yoghurt med mayonnaise og sennep. Tilsæt karse, gem lidt til pynt, og krydr med salt og peber.
  • Skær laksen i tynde skiver, anret på tallerkener med blomkålscrudité, og dryp karsecreme over.
  • Pynt med resten af karsen, og servér med brød.

Tip: Er du ikke til laks, så prøv med torsk i stedet.