Rimmet laks med blomkålscrudité

Når fisk rimmes - krydres med lidt salt og sødt - får den en utrolig delikat smag.

© Anders Schønnemann

Laksen tilberedes, dagen før den skal serveres. Er du ikke til laks, så prøv med torsk i stedet.

4 personer

Rimmet laks
laksefilet 500 g i ét helt stykke
fint salt 3 tsk.
flydende honning 1 spsk.

Blomkålscrudité
blomkål 1 stk. lille
parmesanost 50 g
ubehandlet citron 1 stk., reven skal heraf
kapers 1-2 spsk.
olivenolie 2 spsk.

Karsecreme
yoghurt naturel 1 dl
mayonnaise 1 spsk.
sød sennep 1 spsk.
karse 1 bakke
salt og peber

Tilbehør Brød

• Læg laksen med skindsiden nedad i et fad.
• Drys kødsiden med salt, og dryp honningen over.
• Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil laksen
i køleskabet til næste dag.
• Del blomkålen i helt små buketter, og vend dem med reven parmesanost, citronskal, kapers og olivenolie.
• Smag til med salt og peber.
• Rør yoghurt med mayonnaise og sennep. Tilsæt karse, gem lidt til pynt, og krydr med salt og peber.
• Skær laksen i tynde skiver, anret på tallerkener med blomkålscrudité, og dryp karsecreme over.
• Pynt med resten af karsen, og servér med brød.

Relaterede Artikler