Her finder du opskriften på lækker rimmet laks med blomkålscrudité! Når fisk rimmes - krydres med lidt salt og sødt - får den en utrolig delikat smag. Laksen tilberedes, dagen før den skal serveres.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
Personer
Rimmet laks
250
g
laksefilet i ét helt stykke
1½
tsk.
fint salt
½
spsk.
flydende honning
salt og peber
Blomkålscrudité
½
stk.
blomkål, lille
25
g
parmesanost
½
stk.
revet citronskal (ubehandlet citron)
½
spsk.
kapers
1
spsk.
olivenolie
Karsecreme
½
dl
yoghurt naturel
½
spsk.
mayonnaise
½
spsk.
sød sennep
½
bakke karse
Tilbehør
brød
Sådan gør du:
Læg laksen med skindsiden nedad i et fad.
Drys kødsiden med salt, og dryp honningen over.
Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil lakseni køleskabet til næste dag.
Del blomkålen i helt små buketter, og vend dem med reven parmesanost, citronskal, kapers og olivenolie.
Smag til med salt og peber.
Rør yoghurt med mayonnaise og sennep. Tilsæt karse, gem lidt til pynt, og krydr med salt og peber.
Skær laksen i tynde skiver, anret på tallerkener med blomkålscrudité, og dryp karsecreme over.
Pynt med resten af karsen, og servér med brød.
Tip: Er du ikke til laks, så prøv med torsk i stedet.