Råmarineret torsk med sprød agurkesalat

En forførende, faverig forret.

Råmarineret torsk med sprød agurkesalat

Vi har serveret denne dejlige menu på stellet Rhombe, som er farvesat af designduoen Stilleben for Lyngby Porcelæn. Messingbestik - privateje.

© Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær

Råmarineret torsk med sprød agurkesalat

4 personer

Der er en friskhed over råmarineret fisk, og da det skal laves i god tid, er det nem gæstemad. Vi serverer fisken med en sprød agurkesalat som et dejlig let spicy modspil.

Det skal du bruge:

Torsk:

  • 300 g torskefilet uden skind og ben
  • Saft af 3 limefrugter
  • 1 chili
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sesamolie

Agurkesalat:

  • ½ agurk
  • 1 dl æbleeddike
  • 50 g rørsukker
  • ½ tsk. rosenpeber
  • Flagesalt
  • Dild eller frisk koriander

Sådan gør du:

Torsk:

  1. Frys fisken i min. 24 timer.
  2. Tø den op, og skær den i skiver, mens den er halvfrossen. Det gør det nemmere at få skiverne pæne og tynde.
  3. Læg torsken i en beholder.
  4. Pres saften af limefrugterne. Flæk chilien, skrabkernerne ud, og hak chilien fint.
  5. Rør limesaft med chili og ingefær til en marinade, og smag til med fiskesauce og lidt sesamolie.
  6. Hæld marinaden over fisken, og stil den tildækket på køl i min. 4 timer.

Agurkesalat:

  1. Skær agurken i tynde skiver på en mandolin.
  2. Kom eddike og sukker i en gryde, og kog op, til sukkeret er opløst.
  3. Knus peberkorn, og kom dem i lagen.
  4. Hæld lagen over agurkerne, og lad dem gerne stå en times tid.

Servering:

  1. Anret torsken på tallerkener med agurkeskiver foldet smukt sammen.
  2. Krydr med flagesalt, og top med dild eller koriander.