Disse små tærter kan sagtens bages i god tid og smager dejligt både kolde og varme.
Af
Lone Kjær
— 09. december 2022
Quiche med svampe, blåskimmel og krydderurtesalat
Fyldet af svampe og blåskimmelost giver en lækker dyb smag, og de små tærter har en uimodståelig umami. Nyd tærterne med en let krydderurtesalat. Tærterne smager godt både afkølet og nybagte.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Quiche
62
g
hvedemel
¼
tsk.
flagesalt
37
g
koldt smør
½
æggeblomme
2
tærteforme, ca. 10 cm i diameter
smør til formene
Fyld
100
g
svampe, gerne forskellige slags
10
g
smør
Flagesalt og peber
50
g
blåskimmelost
1
æg
¾
dl
piskefløde
Krydderurtesalat
½
stor håndfuld krydderurter, fx brøndkarse, dild, basilikum
lidt olivenolie
flagesalt
peber
Sådan gør du
Quiche
Kom hvedemel og flagesalt i en skål, og smuldr smørret heri.
Saml dejen med æggeblommen. Læg dejen tildækket på køl i ca. 30 min.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og udstik fire stykker, som passer i størrelsen til formene.
Fordel dejen i smurte forme. Pres dejen godt ned i formen.
Fyld
Rens svampene. Smelt smørret på en pande, og rist svampene møre ved god varme.
Tag panden af varmen, og krydr med flagesalt og peber, og vend svampene med blåskimmelost skåret i tern.
Pisk æg med fløde.
Fordel svampe, blåskimmel og æggemasse i tærtebundene, og bag dem ved 200° i ca. 12 min., til de er gyldne.
Krydderurtesalat
Skyl krydderurterne, og tør dem godt, for eksempel i en salatslynge.
Vend urterne med lidt olivenolie, og krydr med flagesalt og peber.
Servering
Anret quicherne på tallerkener, og servér med krydderurtesalat.